Grădina Botanică din Jibou, imaginea României în Estonia

Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou a fost selectată de Ambasada României la Tallinn, Estonia, să reprezinte țara noastră în programul „Ambasadorii plantelor”, program care se va derula în vara acestui an în capitala estoniană.

Timp de o lună, o echipă de cercetători din cadrul Centrului de Cercetări Biologice al Grădinii Botanice „Vasile Fati” din Jibou va reprezenta România la un program organizat în Tallinn, capitala Estoniei, și intitulat „Ambasadorii plantelor”. Potrivit omului de știință Cosmin Sicora, directorul Grădinii Botanice „Vasile Fati” din Jibou, România va fi prezentată ca țară în cadrul acestui program prin intermediul grădinii botanice sălăjene. August este luna dedicată României, iar pe parcursul acestei perioade, biologii sălăjeni vor prezenta în Estonia diferite plante întâlnite pe teritoriul țării noastre, dar și cu flori. „Vom merge la Tallinn cu lucruri interesante, spunem noi. Vom duce plante din flora României, de la Grădina Botanică din Jibou. Vrem să le arătăm celor din țările baltice multitudinea de lucruri frumoase care pot fi văzute și în țara noastră. Vrem să mai ducem cu noi și o parte din expoziția de artă contemporană pe care o deținem la Jibou. Ne-am propus și o serie de expediții botanice acolo, în jurul capitalei din Estonia. Vrem să vedem chestiuni care țin de schimbările climatice, iar zona de acolo e interesantă”, a declarat cercetătorul Cosmin Sicora.

2 Thoughts to “Grădina Botanică din Jibou, imaginea României în Estonia”

  1. […] Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou a fost selectată de Ambasada României la Tallinn, Estonia, să reprezinte țara noastră în programul „Ambasadorii plantelor”, program care se va derula în vara acestui an în capitala estoniană. Timp de o lună, o echipă de cercetători din cadrul Centrului de Cercetări Biologice al Grădinii Botanice „Vasile Fati” din Jibou va reprezenta România la un program organizat în Tallinn, capitala Estoniei, și intitulat „Ambasadorii plantelor”. Potrivit omului de știință Cosmin Sicora, directorul Grădinii Botanice „Vasile Fati” din Jibou, România va fi prezentată ca țară… Citeste mai mult […]

Leave a Comment