Gaze mai ieftine

Gaze mai ieftine Potrivit unei informari facute de Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), pretul gazelor naturale se va reduce cu 5 procente, incepand cu 1 iulie 2009. Astfel, daca se ia in calcul reducerea pretului la gazele naturale cu 3 procente, operatiune care a avut loc in 1 mai, practic, de la 1 iulie, reducerea pretului la gazele naturale va fi, in total, de 8 procente.

Anuntul privind reducerea pretului la gaze a fost facut si in cadrul ultimei sedinte de Guvern, unde s-a prezentat un raport cu privire la posibilele masuri care pot fi luate in vederea scaderii pretului gazelor naturale.

Scaderea consumului de gaze naturale din primele luni ale anului, cu o treime fata de aceeasi perioada a anului trecut, ar putea permite o reducere a preturilor cu pana la 30 la suta, la 1 iulie. Astfel, preturile platite de consumatori ar putea sa scada simtitor.

ANRE mai face cunoscut ca, de la inceputul anului, pe fondul crizei economice, consumul de gaze s-a diminuat cu circa o treime fata de aceeasi perioada din 2008.

Alte articole

Leave a Comment