„Garajihadul” continuă în Zalău: Primăria va demola garajele din „Porolissum”, în favoarea unei parcări noi

 

Un proiect de hotărâre urmează să intre pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local (CL), ce va avea loc pe 11 mai, şedinţă în care, printre alte proiecte, consilierii vor vota pentru planul de amenajare a parcării şi trotuarului din str. Porolissum, mai precis Zona Şcolii Porolissum şi a fostului Punct Termic 12. În prezent, această zonă este ocupată de un număr de 22 de garaje care, conform proiectului de hotărâre urmează să fie demolate. În locul acestora, edilii vor amenaja, cu condiţia ca proiectul să fie votat, o parcare cu 44 de locuri. Totodată, proiectul propune realizarea unul trotuar pe latura vestică a Şcolii Porolissum, de la intrarea din str. Porolissum până la poarta de acces a elevilor în incinta şcolii.

Odată cu proiectul de hotărâre, va fi supusă aprobării şi documentaţia tehnico-economică, proiectul având o valoare totală de 106.446 de lei. Tot în zona Porolissum, au fost încheiate lucrările de amenjare a staţiilor de autobuz, lucrări efectuate de SC Citadin, urmând ca în cadrul aceleiaşi şedinţe să fie aprobată Hotărârea care va face ca investiţiile şi bunurile realizate în acest scop să fie trecute în proprietatea publică.

Contraatac la garajele din „Păcii”

Într-o situaţie asemănătoare s-au aflat şi vestitele garaje din cartierul „Păcii”. Ele au scăpat de demolare la primul „tur de scrutin”, întrucât frecuşul politic din Primărie a făcut ca acest proiect care viza modernizarea în ansamblu a cartierului să nu fie în cele din urmă votat. Un nou proiect având acelaşi conţinut cu cel nevotat iniţial, se va afla luni pe masa consilierilor locali. Astfel, reamenajarea cartierului Păcii, care presupune evident şi demolarea garajelor din zonă, va fi supusă din nou la vot în şedinţa de CL. Proiectul, care ar putea reda un aspectul de altădată al acestui cartier zălăuan văduvit de interes ani la rând, are o valoare totală de 857.827 de lei şi presupune reparaţii capitale ce cuprind în primul rând demolarea garajelor, refacerea structurii existente a suprafeţei ce urmează a fi asfaltată, asigurarea unui sistem nou de scurgere a apelor pluviale, amenajarea spaţiilor verzi pe o suprafaţă de peste 600 metri pătraţi, pietruire nouă, compactată corespunzător, şi alte lucrări menite să facă din Păcii un cartier modern şi frumos.

12 Thoughts to “„Garajihadul” continuă în Zalău: Primăria va demola garajele din „Porolissum”, în favoarea unei parcări noi”

 1. […] Un proiect de hotărâre urmează să intre pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local (CL), ce va avea loc pe 11 mai, şedinţă în care, printre alte proiecte, consilierii vor vota pentru planul de amenajare a parcării şi trotuarului din str. Porolissum, mai precis Zona Şcolii Porolissum şi a fostului Punct Termic 12. În prezent, această zonă este ocupată de un număr de 22 de garaje care, conform proiectului de hotărâre urmează să fie demolate. În locul acestora, edilii vor amenaja, cu condiţia ca proiectul să fie votat, o parcare cu 44 de locuri. Totodată, proiectul propune realizarea …read more […]

 2. Cetatean

  Domnule Negoita, in articol vorbiti despre 22 de garaje. ce stiti despre celelalte, pana la 159 garaje? vor fi demolate 159, nu 22. Sunt oameni care au muncit din greu pentru proprietatea lor, care urmeaza sa fie desfiintata , nu cu un motiv intemeiat. Da, unele TREBUIE desfiintate. Dar o mare parte nu. Dreptul la proprietate trebuie respectat.

 3. Anonim

  Proprietarii de garaje trebuie sa își susțină punctul de vedere la ședința de consiliu local de luni de la ora 14

 4. Anonim

  Vom fi la sedinta de consiliu fiindca este absolut inacceptabil ca garajele cu autorizatie de constructie sa fie propuse pentru demolare fara consultarea proprietarilor. In cazul in care alesii locali nu inteleg sa respecte autorizatiile emise de primarie, drepturile pot fi recunoscute si de instantele de judecata.

 5. je

  Nu se poate decat cu respectarea legii si a autorizatiilor. Daca ele nu exista, primaria are tot deptul sa intre in ele. Daca exista, fara acordul proprietarilor nu va fi posibil.

 6. Anonim

  Je, ai dreptate, asa e teoria dar practic, profesionistii de la primarie au trecut pe lista si garajele autorizate asa ca reprezentantii nostri, consilierii locali, trebuie sa fie anuntati ca proiectul due HCL contine aspecte contradictorii din punct de vedere legal. O solutie e participates la sedinta consiliului local. In fond, ei sunt reprezentantii nostri so trebuie as le amintim ca vin alegerile… Daca se bazeaza doar pe votul etnicilor, vor vedea ca nu e suficient sa-i tii pe banii contribuabililor – casa si caldura – ca ca ramai la putere. Ne vedem luni la 14 la primarie. Etnicii au obtinut tot CE au dorit pentru ca au stint cere. Hai sa invatam de la ei pentru ca altfel, ramanem acei fraieri platitori due impozite cu care administratia face CE vrea.

 7. Anonim

  Oricate sedinte ar fi tot la acelasi rezultat se va ajunge! Nu ne vom da in laturi ca voi sa veniti sa demolati de buna voie.
  Si inca un lucru,sunt destule locuri de parcare care nici macar nu sunt ocupate si voi doriti sa faceti mai multe locuri de parcare?!

 8. Anonim

  In fiecare an va platim chiria pentru garaje si voi veniti sa va faceti de cap cand doriti. Multe dintre ele au autorizatie si voi nici nu tineti cont de asta.
  Daca e pana acolo,o sa incepem sa ne judecam pentru asta.

 9. Anonim

  se poate participa la sedinta! !!!

 10. m

  trebuie sa participam la sedinta in numar cat mai mare si sa ne aparam drepturile !

 11. m

  E evident ca cineva vrea sa-si ia o spaga grasa pe seama acestui „proiect in beneficiul cetatenilor” . Nu trebuie sa-i lasam sa-si bata joc de noi !

 12. andrei

  Foarte bine ! In sfarsit Primaria Zalau ia masuri ce ar fi trebuit luate la sfarsitul anilor `90. Sa se demoleze toate garajele si sa fie amenajate parcari moderne ca intr-o tara civilizata. Felicitari Primaria Zalau !

Leave a Comment