Furtună fără precedent în Sălaj: a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Furtuna ce s-a abătut asupra județelor din vestul țării, afectând grav și Sălajul, a lăsat în urma ei pagube mari, distrugeri în gospodării, clădiri afectate, blocuri rămase fără acoperiș și mai multe drumuri pe care circulația este îngreunată din cauza copacilor căzuți. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sălaj a făcut primele estimări ale pagubelor, însă cu siguranță acestea sunt mult mai mari având în vedere faptul că aproape toate localitățile județului s-au aflat sub urgia acestei furtuni, cu aspectul unui adevărat ciclon.

„Din cauza fenomenelor meteo periculoase (rafale de vânt puternic cu aspect de vijelie, precipitaţii) care au lovit, duminică după masă, la nivelul judeţului Sălaj, din primele evaluări au rezultat următoarele pagube:
– 47 de copaci căzuţi, două imobile inundate, 15 acoperişuri afectate, 13 stâlpi prăbuşiţi, 95 de localităţi fără energie electrică, 425 posturi transformatoare avariate, 36.653 consumatori de energie electrică afectaţi.
Toate echipajele de pompieri se află în localităţile afectate pentru a interveni unde este cazul, echipe de la Electrica se află în teren pentru remedierea defecţiunilor. Duminică seara, a fost convocat la sediul ISU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Recomandăm cetăţenilor ca pe timpul manifestării fenomenelor de acest gen să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică de la alimentarea cu energie electrică.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate”, se arată în primul comunicat emis de ISU Sălaj în urma acestei teribile furtuni, fără precedent în județul nostru.

 
 

Leave a Comment