Fii „Salvator din pasiune” la ISU Sălaj!

Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și unitățile subordonate, continuă şi are ca scop urmărirea şi susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.
Candidaţii care vor să se alăture pompierilor salvatori trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, să fie apţi din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie, să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.
Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.
Cei care vor să devină voluntari vor parcurge un ciclu de pregătire în urma căruia vor putea participa la activităţile unităţii.
Cei care doresc să afle informaţii suplimentare se pot adresa la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum Sălaj, în intervalul orar 08-16.00, (Bd-ul Mihai Viteazul Nr. 57 Zalău), persoană de contact cpt. Cseke Cristina, telefon 0260/611212), la sediile subunităţilor din Jibou şi Şimleu Silvaniei, pot consulta site-ul unităţii la adresa www.isusalaj.ro în secţiunea voluntariat sau pagina de Facebook ISU SMURD Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment