Festival de produse hand-made în centrul Zalăului

Ultima etapă a proiectului educaţional „Petale-n vânt” s-a derulat sâmbătă, 28 mai, pe platoul din faţa Prefecturii, când a fost organizat Festivalul produselor hand-made, o acţiune caritabilă pentru copiii instituţionalizaţi la Centrul Social Multifuncţional Cehu Silvaniei.
Vizitatorii târgului au putut alege dintr-o gamă variată de produse lucrate manual de către preşcolarii şi elevii din peste 30 de instituţii din judeţ. De la felicitări, origami şi brăţări, la obiecte decorative, desene şi picturi, toate au fost expuse spre vânzare, banii astfel strânşi urmând să ajungă la micuţii mai puţin norocoşi din centrul de plasament.
În acelaşi cadru, copii au putut lua parte la diverse jocuri sportive, organizate de Asociaţia Sportivă “Sportul pentru toţi”, s-a întrecut la concursul de desene pe asfalt, au pictat cu nisip colorat pe planşe machetate.
Proiectul educaţional “Petale-n vânt” a fost iniţiat de un grup de profesori de la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău şi se derulează de zece luni în cinci judeţe din regiune.
Potrivit informaţiilor furnizate de către prof. Alina Cotoi, iniţiator al proiectului, “Petale-n vânt urmăreşte educarea elevilor în spiritul activităţilor de voluntariat şi caritate, precum şi stabilirea unor colaborări între instituţii, în vederea promovării educaţiei non-formale. “La nivelul fiecărui judeţ a fost identificat un beneficiar al acţiunilor proiectului. În Sălaj, am optat pentru Centrul Social Multifuncţional Cehu Silvaniei”, a precizat prof. Alina Cotoi.
În proiect au fost implicate din zece grădiniţe, toate şcolile gimnaziale şi liceele din Zalău, precum şi şcolile din Aluniş şi Creaca, Liceul “Cserey-Goga” Crasna şi Liceul “Octavian Goga” Jibou. Lor şi s-au alăturat Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Zalău, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Şimleu Silvaniei – Structura Speranţa Zalău, Sălaj Plus, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment