Explozie de culori la Grădina Botanică din Jibou. Cireșul japonez, atracția momentului

Vizitatorii care trec pragul Grădinii Botanice „Vasile Fati” din Jibou au parte de un adevărat spectacol de culoare, mii de lalele timpurii și zambile fiind înflorite. Vedeta grădinii este un cireș japonez ale cărui flori impresionează în această perioadă.

„Avem înflorite lalelele timpurii, sunt multe zambile, iar cireșul japonez este foarte frumos. Noi vom avea deschisă grădina inclusiv în perioada sărbătorilor pascale și ne așteptăm la un număr mare de vizitatori dornici să descopere acest spectacol de culori”, ne-a declarat directorul Grădinii Botanice „Vasile Fati” din Jibou, omul de știință Cosmin Sicora.

„Hotelul de insecte”, redeschis

Locul special amenajat pentru insectele utile în combaterea dăunătorilor din grădinile de legume este atracția copiilor care vin în vizită la Grădina Botanică. „Este o construcție realizată din materiale atrăgătoare pentru insecte. Aici își fac cuibul și își stabilesc propria bază mai ales insectele polenizatoare, acestea având un rol deosebit în viața plantelor. Noi, ca grădină botanică, am considerat că este important să avem un astfel de loc și să atragem atenția publicului asupra faptului că plantele nu trăiesc izolate, ci într-o comunitate, iar insectele sunt parte din această comunitate. Insectele au un rol important în polenizare, în înmulțirea plantelor, pentru obținerea unor plante viabile, rezistente”, a explicat Cosmin Sicora.

A. LUNGU

One Thought to “Explozie de culori la Grădina Botanică din Jibou. Cireșul japonez, atracția momentului”

  1. […] Vizitatorii care trec pragul Grădinii Botanice „Vasile Fati” din Jibou au parte de un adevărat spectacol de culoare, mii de lalele timpurii și zambile fiind înflorite. Vedeta grădinii este un cireș japonez ale cărui flori impresionează în această perioadă. „Avem înflorite lalelele timpurii, sunt multe zambile, iar cireșul japonez este foarte frumos. Noi vom avea deschisă grădina inclusiv în perioada sărbătorilor pascale și ne așteptăm la un număr mare de vizitatori dornici să descopere acest spectacol de culori”, ne-a declarat directorul Grădinii Botanice „Vasile Fati” din Jibou, omul de știință… Citeste mai mult […]

Leave a Comment