Europenii încep să ne izoleze: suntem pe lista roșie în Austria

Explozia cazurilor de infectare cu COVID-19 din România a pus țara noastră pe lista roșie a țărilor care prezintă risc pentru deplasările în interiorul Uniunii Europene. Austria este prima țară care impune carantina obligatorie de 14 zile – atenție! – cu sau fără un test PCR negativ. „Toate persoanele care intră în Austria, din zonele de risc, chiar dacă arată un test negativ Covid-19, trebuie să meargă la o carantină obligatorie de 14 zile la domiciliu începând de vineri. Totodată, doar intrarea în Austria din țările afectate nu va mai fi posibilă fără un test PCR, după cum anunță publicația krone.at, care a primit confirmarea măsurii de la Ministerul Sănătății. În această categorie intră și persoanele care vin din România. Începând de vineri, 24 iulie, masca se reintroduce în mod obligatoriu în toate magazinele, la poștă și la banca. ”În viitor, nu va mai fi posibilă utilizarea carantinei de 14 zile la domiciliu în locul unui test PCR, pentru intrările  din țările cu restricții de intrare”, a declarat miercuri Ministerul Sănătății, indicând astfel că doar pentru intrare e nevoie de test negativ. Cetățenii austrieci și persoanele cu reședința obișnuită în Austria pot, totuși, ”în cazuri excepționale, justificate, să efectueze testul în termen de 48 de ore pe cheltuiala proprie în Austria”.

Toți ceilalți trebuie să depună un test la frontieră, care nu trebuie să depășească 72 de ore. Chiar și cu un test PCR negativ, se aplică următoarele măsuri: Toți cei care sosesc din zonele de risc trebuie să înceapă obligatoriu o carantină de 14 zile acasă. O „eliberare” timpurie din carantină printr-un test PCR negativ – va fi posibilă doar în viitor pentru „personalul cheie” – a cărei definiție va fi finalizată. Această reglementare va fi publicată ”joi cel târziu”, a confirmat ministerul pentru sursa citată. „Situația se poate schimba rapid peste tot”. În ceea ce privește situația în țările de vacanță populare, cum ar fi Croația sau Italia, acestea nu ar trebui totuși luate în considerare ca ”zone cu risc”. ”Situația se poate schimba foarte repede în fiecare țară”, au mai precizat sursele din cadrul ministerului austriac. Recomandarea guvernului federal este ca persoanele să nu părăsească Austria, dacă este posibil. Călătoria de întoarcere a persoanelor infectate suspectate din străinătate este în prezent una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă, au mai declarat oficialii”, transmite Ziarul Românesc din Austria. Și Cipru instituie, de joi, măsuri suplimentare în pandemia de coronavirus, pentru românii care doresc să ajungă în țară. Astfel, românii care ajung pe teritoriul statului cipriot, trebuie să prezinte un test negativ de Covid-19.

 

3 Thoughts to “Europenii încep să ne izoleze: suntem pe lista roșie în Austria”

 1. Ciumeții liberali

  Nu e de mirare, chiar ministrul liberal al sănătății a declarat recent că suntem un popor de ciumeți. E adevărat că si eu sunt de părere că, la români sunt mulți ciumeți pe m² dar, nu sunt ministru!

 2. Alh

  Nu trebuie sa fii ministru că să-ți dai seama că ești un ciumete. Pe tine, asta de la 00:19, te-am dibuit din prima.

  1. Ciumeții liberali

   No, așei că adevăru supără cel mai tare ?

Leave a Comment