Este oficial: Debransarile zalauanilor de la apa sunt interzise!

Este oficial: Debransarile zalauanilor de la apa sunt interzise!Zalauanii care nu au semnat noile contracte pentru apa nu vor mai fi debransati de la reteaua de alimentare a orasului. Potrivit informatiilor furnizate ieri, in cadrul unei conferinte de presa, de presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, scarile de bloc pentru care inca nu s-a semnat contractul pentru serviciile de apa si canal nu vor mai fi debransate de la reteaua de alimentare cu apa. Decizia prin care se interzice debransarea beneficiarilor in scopul fortarii lor de a se constitui in asociatii de proprietari a fost luata la nivelul Adunarii Generale a Asociatiei Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Somes-Tisa. Credem ca sunt si alte solutii fara a-i forta pe consumatori, iar debransarea a reprezentat un mijloc extrem si a creat disconfort la nivelul populatiei din municipiu, a declarat Tiberiu Marc.

Masura vine mult prea tarziu, dupa ce reprezentantii a 957 de scari de bloc au semnat noile contracte. Potrivit directorului Sucursalei Salaj a Companiei de Apa Somes Cluj, Marcel Zaharia, au mai ramas de 90 de scari de bloc cu care nu au fost incheiate noile contracte. Nu e un lucru foarte simplu sa faci o schimbare in cadrul Regulamentului asociatiei. Operatorii au avut grija sa-si faca o legislatie care sa le fie favorabila. Au aparut situatii in care lucrurile nu au decurs foarte bine, chiar daca gradul de incasare a facturilor este ridicat. Cu toate ca inconvenientele sunt minore, ele trebuie inlaturate, a apreciat presedintele CJ Salaj.

Tiberiu Marc a fost de parere ca reprezentantii companiei pot gasi solutii in favoarea bransarii consumatorilor in sistem individualizat prin crearea de servicii complementare, mai precis, servicii de proiectare. Reprezentantul Sucursalei Salaj a Companiei de Apa Somes Cluj este de acord cu individualizarea consumului din scarile de bloc, dar nu crede ca proiectarea sistemelor va fi realizata cu sprijinul reprezentantilor din institutia pe care o conduce. Nu stiu daca vom putea face proiecte pentru apartamentele care vor alege alternativa bransarii in sistem individualizat, avand in vedere volumul mare de lucrari necesare investitiei pentru extinderea retelelor de canalizare. Este posibil sa le oferim consumatorilor sprijin in obtinerea avizelor si consultanta necesara, a explicat Marcel Zaharia.

Trecerea la sistemul individualizat se face deodata pentru toti locatarii din scara de bloc, deoarece nu pot functiona simultan doua tipuri de retele de alimentare cu apa (colectiva si pentru fiecare apartament in parte).

Alte articole

Leave a Comment