Efective mărite de polițiști și jandarmi controlează piețele și terasele din județ

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, începând din seara de 3 iulie, politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului verifică respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, sunt în desfășurare activități de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, piețe și terase. Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare sunt și mijloacele de transport în comun.
De la începutul acțiunii și până sâmbătă dimineață, la nivel județean au fost verificate 62 de societăți comerciale. Au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale. Din totalul sancțiunilor, patru au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite restricții, șase au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar trei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevazut la mese. De asemenea, alte 25 de sancțiuni au fost aplicate la regimul circulației rutiere și trei la Legea 61/1991, fiind constată și o infracțiune de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la suma de 13.395 de lei. Acțiunile de acest gen continuă și în perioada următoare.
La acțiuni au participat 53 de efective.

? Ordinul ministrului sănătății nr. 414/11.03.2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei, în baza căruia s-au instituit măsurile de carantină/izolare, se suspendă de drept, începând cu data de 02.07.2020, până la modificarea cadrului legislativ. Prefectura Sălaj informează toate persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu/carantină că, în situația în care, în decursul celor 14 zile de la revenirea în țară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, acestea devin pozitive pentru virusul SARS-CoV-2 riscă să intre sub incidența legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (Infracțiuni contra sănătății publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) și să sufere consecințele săvârșirii acestei fapte.
 0800800358 – linia verde la care puteți primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 8 și 23. Sălăjenii sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112, doar pentru situații de urgență!

Leave a Comment