După ani de așteptare, Clădirea Albastră din centrul Zalăului va intra în reparații

Clădirea de patrimoniu din centrul municipiului Zalău primește, după o îndelungată așteptare, primele semne de atenție din partea autorităților locale, în vederea reabilitării și încadrării acestei clădiri, ajunse aproape o ruină, într-un grad de estetică urbanistică și siguranță care lipsesc cu desăvârșire în prezent. Consilierii locali zălăuani au votat în unanimitate în ședința de joi, 29 iunie, un Proiect de Hotărâre referitor la aprobarea documentației de avizare a lucrării de reabilitare a “Clădirii Albastre” – clădirea de patrimoniu situată în strada Unirii nr. 15, unde se găsește în prezent sediul PSD Sălaj.

Valoarea totală a investiției este de 1.766.401,84 lei cu TVA (387.368,82 Euro). Partea de constructii – montaj va costa 1.379.416,03 lei cu TVA, echivalentul a 302.503,52 Euro. Lucrările vor cuprinde reabilitarea exterioară a clădirii,  instalații electrice noi, instalatii sanitare, de canalizare, instalatii termice si de ventilatie, instalatii detecție incendiu, montarea unui boiler și a unei centrale termice pe gaz.

Clădirea se află într-o stare de degradare avansată, dincolo de aspectul neatrăgător existând pericolul ca bucăți din clădire să se desprindă și să cadă peste trecători, așa cum s-a și întâmplat de altfel în mai multe rânduri, pe parcursul anilor trecuți.

Alte articole

Leave a Comment