Drept la replica

Referitor la articolul publicat in ziarul Magazin Salajean, editia 26 mai 2009, compania noastra, in calitate de organizator al concursului mentionat in articolul aparut cu titlul Liber la pescuit pe Varsolt, in perioada prohibitiei solicitam un drept la replica referitor la alineatul in care subliniati ca organizarea concursului Profi Mix, din datele de 30, 31 mai 2009 nu beneficiaza de autorizatia ANPA:

Mentionam ca cererea noastra catre Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura a primit numar de inregistrare in data de 25 mai 2009, discutia telefonica purtata cu doamna Oprea purtandu-se dupa depunerea acesteia. Informatiile cerute de catre doamna Oprea din partea domnului Adrian Ionascu, purtator de cuvant ANPA, nu pot fi considerate surse oficiale, atata vreme cat insitutia nu a dat un raspuns oficial in acest sens. Domnul Ionascu a confirmat un fapt binecunoscut anume ca in perioada prohibitiei pescuitul este interzis, numai ANPA fiind abilitata sa autorizeze exceptii, cum ar fi competitiile organizate, care presupun eliberarea imediata a pestelui, in prezenta unui reprezentant local ANPA. Cu atat mai mult, exprimarea folosita de catre doamna Oprea o consideram nejustificata, fara a avea un suport legal, fondat pe un raspuns oficial din partea Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura.

Evenimentul organizat de noi are o istorie de 7 ani, fiind considerat in randul pescarilor sportivi din Romania drept un concurs etalon.

Grija pentru eliberarea pestelui se concretizeaza in numarul de arbitri pe care ii platim din fonduri proprii, asa cum alegem sa oferim si cele mai atractive premii pentru o cat mai mare popularizare a acestei competitii.

Avem suportul mai multor organizatii si asociatii pentru organizarea acestui eveniment, tocmai in ideea legalitatii pe care dumneavoastra o invocati in articolul sus mentionat. Aportul AJVPS Salaj se face in ideea ca acest concurs va selecta, la sfarsitul anului competitional, echipa de pescuit stationar care va reprezenta Romania in concursurile din strainatate.

Intelegem totodata grija si suportul dumneavoastra pentru pescarii locali, intrigati de faptul ca dansii nu au dreptul sa pescuiasca, dar, va asigur, competitia sportiva este altceva fata de pasiunea individuala pentru pescuit. V-am fi recunoscatori daca, prin publicarea acestui drept la replica, efectul ar fi acela ca un numar cat mai mare de pasionati salajeni sa observe felul in care se desfasoara acest eveniment.

Va lansez totodata, si dumneavoastra, redactiei publicatiei Magazin Salajean, invitatia de a fi prezenti pentru a va convinge de sportivitatea concretizata in respectul pentru peste din cadrul acestui concurs.

Ii multumesc pe aceasta cale si domnului director Muresan pentru timpul acordat si atentia cu care a ascultat expunerea celor mentionate mai sus.

Va asigur ca intentiile noastre sunt dintre cele mai bune, unul dintre obiectivele noastre fiind acela de a populariza cat mai mult aceasta pasiune fara egal, pescuitul. Ar fi un regretabil ca pasionatii care se intrunesc din intreaga tara sa nu aiba posibilitatea sa ia parte la acest eveniment, care a devenit deja traditie.

Va multumim pentru intelegere.

Cu stima,

Dan IERCOSAN,

Commercial Director

Energofish

Alte articole

Leave a Comment