Doi primari salajeni, in instanta pentru radarele fixe

Doi primari salajeni, in instanta pentru radarele fixeAstazi are loc prima infatisare in fata instantei de judecata a primarilor salajeni amendati cu 70.000 de lei de Agentia Nationala pentru Reglementare si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) pentru faptul ca nu au respectat legislatia referitoare la achizitiile publice, atunci cand au acceptat instalarea in comune a sistemelor de supraveghere a traficului.

In urma controalelor efectuate de catre inspectorii ANRMAP privind situatia tutoror celor sase comune din Salaj in care au fost amplasate sisteme de monitorizare a traficului, doar doi primari (cei din Bobota si Sanmihaiu Almasului) au fost sanctionati contraventional cu amenda in valoare de 70.000 de lei, restul primind doar avertisment. Este vorba de Aurel Sarca, primarul comunei Bobota, si Cornel Lung, primarul comunei Sanmihaiu Almasului, care au contestat amenda in instanta, cerand sa primeasca avertismente, la fel ca si ceilalti patru colegi. Astfel ca, astazi, 15 septembrie, are loc prima infatisare. Vom vedea ce se intampla. Am cerut sa mi se transforme amenda in avertisment. Nu e normal sa fim trasi la raspundere, din moment ce avizele pentru instalarea aparatelor de radar fixe au fost date chiar de catre autoritati. E curios si faptul ca nu au fost amendati decat doi primari, restul primind avertismente. Am fost amendat pentru ca am asteptat sa apara reglementari legislative referitoare la radarele fixe si am amanat semnarea contractului. Ca urmare, de la data semnarii lui si pana acum a trecut mai putin de un an. Ceilalti au semnat mai repede, astfel ca au primit doar avertisment, intrucat dupa un an, sanctiunea s-a prescris, ne-a declarat Cornel Lung.

In schimb, primarul comunei Bobota a refuzat sa dea declaratii inainte de proces. De la amplasarea sistemelor de supraveghere a traficului in comuna Bobota, s-au incasat din amenzile aplicate conducatorilor auto 25.000 de lei, bani care se afla in contul primariei, iar la Sanmihaiu Almasului, 70.000 de lei. Sunt bani care se afla in trezorerie. Nu am facut nicio plata catre firma care a amplasat radarele, a declarat primarul Cornel Lung.

Localitatile in care au fost amplasate radarele fixe au fost stabilite de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, tinandu-se seama de portiunile de drum drept, fara curbe, unde soferii au tendinta de a creste viteza, respectiv in comunele Bocsa, Ileanda, Galgau, Zimbor, Sanmihaiu Almasului si Bobota. Pe data de 24 aprilie, acestea au fost scoase din functiune, pe motiv ca sunt ilegale.

Leave a Comment