Doi afaceriști arestați preventiv cer să fie eliberați

Ioan Huluban și Ioan Galiș, afaceriștii sălăjeni suspectați de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare și constituirea de grup infracțional organizat, cer Tribunalului Sălaj să fie cercetați în libertate, după ce aceeași instanță a hotărât, la sfârșitul lunii trecute, arestarea preventivă a celor doi, alături de alți șapte inculpați. Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Sălaj, Claudia Tomșa, avocatul inculpaților cere înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cercetarea în libertate sub control judiciar. Dacă judecătorii nu sunt de acord cu această cerere, avocații solicită măsura controlului judiciar sub cauțiune sau arestul la domiciliu. Instanța va judeca cererea în 16 aprilie.
În 8 aprilie, Curtea de Apel Cluj, judecând contestațiile celor nouă inculpați împotriva măsurii arestului preventiv impuse de Tribunalul Sălaj, a decis menținerea hotărârii în cazul inculpaților Nicoară Pavel, Chira Sebastian Dacian, Galiș Ioan, Huluban Ioan și Boer Vasile Valer, iar pentru ceilalți patru inculpați – Dejeu Gheorghe Dorel, Baidoc Marinel, Biriș Gavril și Boita Emil a dispus luarea măsurii preventive de arestare la domiciliu.
Cei nouă sunt acuzați de procurorii DIICOT Sălaj că, începând cu anul 2010, au pus bazele unei rețele de firme ”fantomă” cu ajutorul căreia au adus un prejudiciu de cinci milioane de euro statului. De asemenea, din cercetările procurorilor reiese că respectivele firme fantome erau conduse în acte de oameni cu o situație materială precară, mulți fără acoperiș deasupra capului, care în schimbul unor sume modice erau de acord să semneze în alb diverse documente contabile.

One Thought to “Doi afaceriști arestați preventiv cer să fie eliberați”

  1. lung calin

    sa putrezeasca biju in puscarie!!!!!!!!!!!!!!11

Leave a Comment