Directorii de unitati scolare, obligati sa opteze intre politica si educatie

Directorii de unitati scolare, obligati sa opteze intre politica si educatieDirectorii de scoli care sunt membri ai unui partid trebuie sa opteze in termen de 45 zile intre functia politica si postul din sistemul de invatamant, s-a decis in ultima sedinta de Guvern, care a avut loc luni seara. Cu alte cuvinte, directorul unei unitati de invatamant nu va putea sa faca parte dintr-un partid politic pe durata mandatului. Astfel, actualii directori care sunt membri de partid au termen 45 de zile pentru a opta intre functia de director si cea de membru de partid. La nivelul judetului Salaj avem 161 de directori, dintre care nu se stie cu exactitate cati sunt politici. Insa stiu ca nu vor fi foarte multi directori care vor fi nevoiti sa ia aceasta decizie, spune inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan.

Acesta a adaugat ca, din numarul total de directori existenti in judet, aproape 60 sunt numiti cu delegatii, astfel incat, masura luata de Guvern va restrictiona si mai mult criza directorilor de scoli. La nevoia pe care o avem de directori, iata ca a mai aparut o conditie care va adanci aceasta criza. Cred ca, pe viitor, vom avea mari probleme pentru a selecta cadre didadictice care sa ajunga in functia de director, este de parere Ioan Abrudan.

Directorul Colegiului National Silvania, Vasile Bulgarean, membru in Biroul Politic Local al PDL, sustine ca, pentru el, profesia este cel mai important lucru, astfel ca, in cazul in care va fi pus in fata unei astfel de alegeri, va renunta la politica, asa cum a mai facut-o cu cativa ani in urma. Ma consider un profesionist, asa ca, daca este nevoie sa fac acest gest, voi renunta la politica, asa cum am mai renuntat o data, in urma cu cativa ani, marturiseste Vasile Bulgarean, care a adaugat in final ca, din punctul sau de vedere, i s-ar parea corect ca directorii de scoli sa fie lasati sa faca politica, in timpul liber, insa in conditiile in care nu ar face parte din structurile de conducere ale partidelor.

Leave a Comment