Directorii adjuncti ai deconcentratelor ies la rampa

Directorii adjuncti ai  deconcentratelor  ies la rampa

Alegerile din toamna anului trecut au adus la nivelul institutiilor deconcentrate o perioada de provizorat fara precedent, si care pare sa nu se mai termine. Desi au trecut sase luni de la alegerile parlamentare, noul Guvern nu si-a numit decat foarte putini directori in Salaj, lasand zeci de institutii publice sa fie guvernate de incertitudine. Directorii care stiu ca vor fi schimbati si salariatii care asteapta noi sefi au facut ca in multe institutii activitatea sa stagneze sau chiar mai rau.

Pana la urma, partidele politice aflate in coalitia de guvernare si-au nominalizat, partial, persoanele care urmeaza sa ocupe functii de conducere din esalonul doi al institutiilor deconcentrate. Odata ce au batut palma in ceea ce priveste si modul de impartire a posturilor de directori adjuncti de deconcentrate, in urma intalnirii celor doua comisii de negociere, forurile de conducere ale PSD si PDL Salaj au trecut la nominalizarea si, totodata, validarea membrilor de partid care si-au exprimat dorinta de a ocupa functii de conducere in administratia publica din judet. In cadrul ultimei intalniri din cadrul Coalitiei, am luat foarte serios in discutie cateva criterii care trebuie sa stea la baza nominalizarii directorilor adjuncti din deconcentrate. Astfel, in primul rand, trebuie sustinuti oameni cu pregatire de specialitate in domeniul pe care urmeaza sa-l conduca.

Apoi, nu in ultimul rand, cei nominalizati trebuie sa fie compatibili atat din punct de vedere uman, cat si profesional, cu viitorii directori generali, ne-a declarat, ieri, presedintele PDL Salaj, Lucian Bode.

O alta decizie luata in ceea ce-i priveste pe viitorii directori adjuncti consta in faptul ca, in majoritatea cazurilor, acolo unde exista director executiv la una din institutiile preluate de unul din partide, functia de director adjunct revine celuilalt partid. In cazul in care sunt doi sau mai multi directori adjuncti, posturile se impart in mod egal celor doua partide politice, in speta PSD si PDL. Desigur, decizia de mai sus este una teoretica, in conditiile in care vor exista si cateva exceptii de la… regula. Acolo unde exista incompatibilitati profesionale sau umane intre viitorii directori, se vor lua cele mai bune decizii, astfel incat activitatea institutiilor sa nu aiba de suferit, ne mai spune Lucian Bode.

Pedelisti nelamuriti

Nominalizarile facute de PDL Salaj pentru ocuparea functiilor de directori adjuncti in serviciile deconcentrate sunt urmatoarele:

Alte articole

Leave a Comment