Direcţia Silvică va scoate la vânzare 7.500 de brazi

Aproximativ 7.500 de pomi de Crăciun vor fi scoşi la vânzare de către Direcţia Silvică Sălaj în preajma sărbătorilor de iarnă. Pomii, majoritatea din specia molid, dar şi duglas, provin din pepenierele proprii ale instituţiei. Preţurile, aceleaşi ca şi anul precedent, variază între 12,5 şi 25 de lei, în funcţie de înălţimea acestora.

„Este al patrulea an când vindem pomi de iarnă din pepenierele proprii. Din fondul forestier nu se va tăia nimic, oricum nu am avea de unde şi este păcat să distrugem dacă avem aceste culturi speciale”, a explicat purtătorul de cuvânt al Direcţiei, Dan Fogoş. Potrivit acestuia, pomii vor fi repartizaţi la toate cele şase ocoale silvice din judeţ, respectiv Almaş, Cehu Silvaniei, Jibou, Ileanda, Şimleu Silvaniei şi Zalău, de unde pot cumpăra atât persoanele fizice cât şi cele juridice. Cel mai mic preţ este de 12,4 lei, TVA inclus, la brazii cu înălţimi cuprinse între 0,70-1,30 metri. Persoanele care doresc să achiţioneze pomi de Crăciun cu înălţimi între 1,30-2 metri vor scoate din buzunar, pentru o bucată, 18,6 de lei, în timp ce brazii mai înalţi, de până în trei metri, vor putea fi cumpăraţi cu aproximativ 25 de lei.
Anul precedent, în ciuda preţurilor accesibile, Direcţia Silvică a reuşit să vândă doar o treime din pomi de Crăciun scoşi la vânzare. Potrivit sursei citate, din cei aproximativ 10.000 de pomi pregătiţi au fost cumpăraţi doar 3.600.

Alte articole

Leave a Comment