Din iunie: Deseurile vor fi colectate selectiv la Crasna

Din iunie: Deseurile vor fi colectate selectiv la Crasna

Deseurile vor fi colectate selectiv la Crasna, incepand din luna iunie, in acest sens fiind deja achizitionate de administratia locala pubele, containere si masini care sa fie folosite la serviciul de salubrizare. In comuna a fost ridicata si o statie de compostare a deseurilor biodegradabile, care va deservi si comunele invecinate care fac parte din Asociatia de comune Valea Crasnei.

Investitia in statia de compostare a fost de 660.000 de euro din fonduri PHARE CES-2005, 10 la suta din suma reprezentand contributia autoritatilor locale la proiect.

Statia va avea halde de masa biodegradabila, care, prin intermediul unor masini de tocat, udat si sortat, vor pregati materialul rezultat pentru a fi transformat in ingrasamant natural. Pentru aceasta, se vor folosi si amestecuri cu diferite tipuri de sol, compostul urmand sa fie destinat gradinaritului sau intretinerii corespunzatoare a parcurilor, asa cum se practica in tarile vestice. Produsul finit va fi ambalat in saci si pus in vanzare, totul urmand sa se fie monitorozat de personalul ce va lucra intr-un corp de cladire administrativ, ridicat in vecinatatea statiei

Alte articole

Leave a Comment