Din 1 septembrie, peste 64.000 de pensionari sălăjeni primesc pensii majorate

Peste 64.700 de pensionari sălăjeni, aflaţi în prezent în evidenţa Casei Judeţene de Pensii (CJP) Sălaj, urmează să primească pensiile majorate. Procentul de mărire se va aplica începând cu luna septembrie, grație unei Ordonanțe de Urgență aprobate de Guvern nr. 135/2020 prin care pensiile se măresc cu 14 procente. Începând cu prima zi de toamnă calendaristică a acestui an, 1 septembrie, valoarea  punctului de pensie va crește de la 1.265 de lei la 1.442 de lei, astfel încât pensionarii  din sistemul public de pensii vor primi pensii mai mari cu 14 la sută. Potrivit reprezentanților CJP Sălaj, tot din  1 septembrie, cuantumul pensiei minime garantate crește de la 704 lei la 800 de lei. De asemenea, cuantumul indemnizației de însoțitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, care reprezintă 80 la sută din valoarea unui punct de pensie, crește de la 1.012 de lei la 1.154 de lei. Conform noii OUG nr. 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, indemnizația pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creație, se modifică ori de câte ori se modifică pensia titularului, ca urmare a majorării punctului de pensie. Indemnizația reprezintă echivalentul a 50 la sută din pensia cuvenită titularului sau, după caz, aflată în plată la data solicitării, dar nu poate depăși două salarii de bază brute pe țară, garantate în plată. Referitor la majorarea pensiilor reprezentanții CJP Sălaj au precizat că indicele de corecţie prevăzut la articolul 170 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, se menține la 1,41 pentru anul 2020, așa cum a fost prevăzut în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Alte articole

9 Thoughts to “Din 1 septembrie, peste 64.000 de pensionari sălăjeni primesc pensii majorate”

 1. Anonim

  Castiga bani in timpul liber cu sondaje.online
  Primesti intre 0,10-2,50 € pe sondaj completat iar la inregistrare primesti si un bonus.
  Inscrie-te aici https://bit.ly/37kEI72

 2. Anonim

  Legea prevede creștere cu 40%, așadar mai lăsați-ma cu campania electorală, sa respecte legea!!!! Taie pensiile cu 26/% !!

 3. Anonim

  Pe cand si cresterea salariului minim?A mai ave’ oarecine chef sa munceasca pentru asta actual, dupa scumpirile ce vor urma cresterii pensiilor ?

 4. Anonim

  D-na ziarist, D-voastra stiti ce prevede legea? sau doar scrieti dupa dictare?

  1. Anonim

   Este foarte corec ce s a scris. Ce doriti, mai precis? Sa se modifice niste comunicte oficiale dupa bunul dvs plac?

 5. Leprele

  Leprele liberale au ciuntat 26 % din drepturile la pensie legal câștigate, o să le frângem noi gâtu !

  1. Un cetatean

   Părinții noștri mulțumesc guvernului!
   PNL (a se citi PDL) continua bătaia de joc fara de cetățenii onești. Acum nu taie salarii și pensii ci continua sfidarea cetățenilor prin nerespectarea legii! PNL=ABUZ!

 6. Anonim

  Intrebare pentru leprozeria liberala: UNDE e indexarea cu rata inflatiei neplatita de 5 ani la pensii? Unde e coeficientul din salariul mediu brut? De ce furati si mintiti batranii,parintii si bunicii vostri, nu va e frica ca va bate Dumnezeu?

 7. Anonim

  De ce ai mintit,Rares Bogdan? Propagandist mincinos si fals ce esti! Ca si ceilalti, radeatica niste clovni pe.scena si promiteati ca pensiile speciale subt primele care dispar! Mincinosi ordinari si nenorociti! Sa va bata Dumnezeu cu ce e mai rau,pe toti,si mari si lingaii mici care va cara gentile! Noi cei in varsta si copiiinostru NU va vom mai vota! Ne ajunge cat ne ati batjocorit. Asta sa primiti de la viata si voi, ce e mai rau! Gunoaielor.

Leave a Comment