Despre voluntari și dorința de a ajuta

Da, voluntariatul a prins curaj și în Sălaj. Voluntarii sunt cei care întind o mână de ajutor, dar nu așteaptă nimic în schimb, iar astăzi este ziua lor, Ziua internațională a voluntarilor.

Într-un mesaj al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj, oficialii instituției le mulțumesc voluntarilor, persoanelor care le întind o mână de ajutor pompierilor în misiunile pe care le desfășoară.

„Astăzi, 5 decembrie, este o zi specială în care le mulțumim voluntarilor, astăzi este despre ei, semenii care au şi simt dorința de a salva, de a ajuta alţi semeni aflaţi în dificultate, fără a primi ceva în schimb. Voluntarii care activează în cadrul programului  <Salvator din pasiune> reprezintă un exemplu, iar poveştile lor atrag mereu alți oameni dornici să vină în sprijinul semenilor. Aceştia sunt oameni minunaţi care îşi folosesc timpul lor liber pentru a învăţa lucruri noi, utile în cadrul programelor de voluntariat,  cunoştinţe pe care apoi le aplică şi care pot să facă diferenţa între viaţă şi moarte în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Voluntarii reprezintă un liant între forţele profesioniste de intervenţie şi societatea civilă în momentele dificile generate de riscurile la care suntem expuşi zi de zi. La mulți ani și felicitări vouă, salvatorilor”, se arată în mesajul ISU Porolissum Sălaj!

Leave a Comment