Demolarea garajelor situate pe strada Crișan din Zalău se amână

Scandalul iscat în urma deciziei municipalității de a renunța la câteva garaje în vederea construirii cantinei sociale de pe strada Crișan, continuă să dea bătăi de cap autorităților, dar și celor câțiva proprietari (sau… mai puțin „proprietari”, dacă discutăm despre cele care nu au autorizație). La ședința de Consiliu Local (CL) de joi, 29 iunie, câțiva reprezentați ai proprietarilor de garaje din zona aflată în discuție, au luat cuvântul și au cerut o amânare a votării proiectului, spunând că se poate recurge și la alte acțiuni pentru ca aceste construcții, destul de controversate oricum, să rămână așa cum sunt și să nu se atingă nimeni de ele.

“Construiți o cantină socială ca să dați exemplu elevilor din zonă că se poate mânca gratuit și fără să muncești, dați un exemplu foarte bun celor tineri”, a spus, în fața consilierilor locali, o locatară din zonă, proprietara unui garaj.

“Dacă tot vreți să faceți această cantină, puteți ajusta copertinele, putem renunța la 20-30 de centimetri din ele sau la partea din spate, nu e nevoie să le demolați de tot”, a opinat o altă proprietară. În concluzie, consilierii locali au cedat din nou și, la sugestia consilierului local Otto Haller, a fost constituită o comisie formată din reprezentanții fiecărei formațiuni politice, comisie ce se va deplasa vineri dimineața în zonă pentru a lua o decizie finală, împreună cu constructorul. Proiectul urmează să fie reintrodus pe ordinea de zi a ședinței viitoare de CL iar în acest fel, proiectul construirii cantinei sociale este în prezent blocat.

Garajele în cauză se află într-o zonă centrală a municipiului, pe strada Crişan şi potrivit referatului privind efectuarea lucrărilor de desfiinţare a construcţiilor provizorii, demolarea lor se impune în contextul în care ele stau în calea unei investiţii importante pe care municipalitatea urmează să o demareze. Este vorba despre amenajarea cantinei sociale prin schimbarea destinaţiei Punctului Termic nr. 21, lucrări care ar trebui să demareze în 1 august. Cele 10 garaje vizate aparţin locatarilor din blocul A1 de pe strada Crişan, doar jumătate dintre aceştia având autorizaţii de construcţie pentru ele.
Punctul Termic 21 va fi transformat într-o cantină socială, investiţie pentru care licitaţia de lucrări este în curs de desfăşurare; ofertele au fost depuse în 7 iunie, urmând să fie analizate şi să fie atribuit contractul de lucrări. Valoarea investiţiei este de aproape 2,9 milioane de lei şi vizează transformarea radicală a clădirii, prin recompartimentarea spaţiilor, finisaje interioare şi exerioare, înlocuirea totală a tâmplăriei, refacerea terasei, trotuarelor şi scărilor de acces, montarea de instalaţii electrice, sanitare, termice şi de ventilaţie, amenajarea terenului din vecinătatea clădirii şi, evident, dotarea cu mobilier, echipament şi necesarul pe care o cantină le impune.

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment