De Sărbători, zălăuanii își fac cumpărăturile în noua hală Astralis

Lucrările la hala agroalimentară de la Astralis sunt aproape finalizate, termenul stabilit de Primăria Zalău pentru finalizarea clădirii halei fiind luni, 19 noiembrie. În această săptămână urmează să fie adus mobilierul, tarabele, vitrinele frigorifice și să fie instalate toate dotările în interiorul halei. Recepţia lucrării este programată pentru ultimele zile din noiembrie, urmând ca în prima decadă a lunii decembrie, hala să își poată primi clienții.

Comercianţii vor avea la dispoziţie în interiorul halei 80 de tarabe care vor putea fi închiriate, acestea fiind destinate legumelor, fructelor, dar și produsele tradiționale. Vor exista, de asemenea, spaţii speciale pentru vânzarea produselor din carne şi a produselor lactate. Hala agroalimentară Astralis are o suprafaţă construită de aproximativ 860 metri pătraţi.

Potrivit proiectului privind taxele şi impozitele locale aferente anului 2019, tarifele practicate în Hala Astralis vor similare cu cele de la Hala Agroalimentară din Piața centrală. Tariful pentru o masă de 1,35 metri pătrați va fi de 8 lei pe zi pentru producătorii agricoli, iar pentru o masă de 1 metru pătrat tariful zilnic va fi de 6 lei. Pentru florari, spațiul (masa) de prezentare și vânzare va putea fi închiriat la un tarif 8 lei pe zi. În privința comercianților, tariful pentru o masă de 1,35 metri pătrați va fi de 10 lei pe zi, iar pentru o masă de 1 metru pătrat tariful va fi de 7,5 lei pe zi. Tariful pentru vitrinele frigorifice va fi de 10 lei pentru producători şi 12 lei pentru comercianţi. Un cântar va putea fi închiriat pentru 4 lei pe zi, iar tariful pentru folosirea toaletei va fi de 1 leu. Hala agroalimentară Astralis are o suprafaţă construită de aproximativ 860 de metri pătraţi. Valoarea contractului pentru lucrările efectuate este de 2,5 milioane de lei.

 

 

Alte articole

Leave a Comment