De la Crucea Roșie, donații în centre de vaccinare anti-Covid din Sălaj

La solicitarea autorităților locale, Crucea Roșie Sălaj s-a implicat în dotarea cu mobilier specific a două centre de vaccinare din municipiul  Zalău și alte câteva în județul Sălaj.  Astfel, au fost donate paturi, scaune, dulapuri, paravane, frigidere, lenjerii de pat, echipamente de unica folosință, truse de prim ajutor, cearceafuri, cortine de delimitare, dar și alte obiecte uzuale care să faciliteze procesul de vaccinare din județul Sălaj. Toate demersurile actuale realizate de reprezentanții Crucii Roșii Sălaj vin să sprijine cadrele medicale aflate în linia întâi a acestei lupte cu virusul, dar și a populației  generale pentru vaccinarea în condiții igienico-sanitare normale.

Au fost dotate cu mobilier două centre în Zalău, un centru Șimleu Silvaniei, un centru în Hida, un centru în Sărmășag și unul în Jibou. “Unul din scopurile principale ale Crucii Roșii filiala Sălaj este de a veni în sprijinul oamenilor. Aceasta se traduce prin campanii umanitare, sprijinul persoanelor aflate în dificultate, acțiuni sanitare, dar și ajutorul oferit autorităților, atunci când se solicită, pentru a putea îndeplini principiile de bază ale Crucii Roșii: Umanitate; Imparțialitate; Neutralitate; Independență; Voluntariat; Unitate; Universalitate”, au precizat reprezentanții Crucii Roșii filiala Sălaj.

În Sălaj, 12 centre de vaccinare

Sălăjenii care doresc să se vaccineze, se vor prezenta în unul din cele 12 centre amenajate în acest scop, în cele patru orașe din județ, dar și în patru comune. În Zalău, vaccinările se fac la Centrul de Zi pentru persoane vârstnice “Tinereţe fără bătrâneţe”, strada Ioan Slavici nr. 8, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, strada Simion Bărnuţiu nr. 67 și la Cercul Militar situat pe strada Simion Bărnuţiu nr. 27; în Şimleu Silvaniei, centrele de vaccinare sunt la Spitalul Orăşenesc „Prof. Dr. Ioan Puşcaş”, strada George Coşbuc nr. 29 și la Cercul Militar, strada 1 Decembrie 1918 nr. 29; în Jibou, la Casa de Cultură, strada Piaţa 1 Decembrie 1918 nr. 9 și în cadrul Spitalului Orăşenesc „Dr.Traian Herţa”, strada Libertăţii nr. 28; în Cehu Silvaniei, vaccinul anti-Covid se face la Căminul pentru Persoane Vârstnice din strada 1 Decembrie 1918 nr. 21; în Ileanda, la Baza Sportivă de pe strada Gării nr. 6/A; în Șărmășag, la Punctul SVSU de pe strada Teilor nr. 7; în Hida, la Sala de sport de pe strada Mihai Eminescu nr. 64 și în Crasna, la Spitalul de Boli Cronice situat pe strada Principală nr. 363.

 

Leave a Comment