De la 1 ianuarie: Impozitul forfetar va fi restrans pe domenii

De la 1 ianuarie: Impozitul forfetar va fi restrans pe domenii

Ministerul Finantelor a fost mandatat sa sustina la discutiile cu FMI mentinerea cotei unice de impozitare la 16 la suta, introducerea de la 1 octombrie a masurii neimpozitarii profitului reinvestit si introducerea de la 1 ianuarie a impozitului forfetar restrans pe domenii. De asemenea, Ministerul Finantelor a fost mandatat, alaturi de ministrii din echipa de negociere cu FMI, ca, in partea finala a discutiilor de luni sa sustina masurile necesare activitatii economice si mediului de afaceri, pentru mentinerea locurilor de munca.

Conform unor surse guvernamentale, aceste masuri se refera la mentinerea cotei unice de impozitare la 16 la suta si mentinerea TVA la acelasi nivel. De asemenea, de la 1 octombrie va fi introdusa neimpozitarea profitului reinvestit. Tot de la 1 octombrie vor fi majorate pensiile cu 2 la suta, conform calendarului stabilit initial.

Boc a precizat ca, de la 1 ianurie, impozitul forfetar va fi restrans la domenii sau activitati specifice, decise de specialistii de la Ministerul Finantelor. Mai mult, reprezentantii Guvernului au anuntat ca va continua procedura de rambursare a TVA.

In ceea ce priveste anutul potrivit caruia impozitul forfetar va fi restrans pe domenii, reiteram anuntul facut saptamana trecuta, de catre Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Salaj, care, prin intermediul unui comunicat de presa, facea cunoscut faptul ca, din totalul de 4.422 de firme salajene care au declarat impozitul forfetar, mai putin de jumatate, si anume doar 2.038 de societati comerciale, au reusit sa plateasca la termen aceasta taxa. Astfel, numarul firmelor care nu au achitat, pana la acea data, impozitul forfetar este de 2.384, in timp ce suma totala declarata este de 3.081.398 de lei.

In acelasi comunicat de presa, DGFP atrage atentia societatilor comerciale – care nu si-au achitat impozitul forfetar – asupra faptului ca li se vor aplica masurile de executare silita, conform OUG 92/2003 – Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.

Leave a Comment