Curg amânările în procesul Gurzău Gheorghe

O nouă amânare în cauza Gurzău Gheorghe – Gurzău Trans, a fost decisă la termenul de ieri, de la Tribunalul Sălaj. “Termenul a fost acordat pentru a se discuta cererile în probațiune formulate în cauză și prorogate și, totodată, pentru a da posibilitatea apărătorului numit din oficiu pentru inculpat să studieze dosarul, având în vedere că a fost numit în cauză înaintea prezentului termen de judecată” se arată în soluția pe scurt a instanței. Reamintim cititorilor faptul că accidentul mortal în care o elevă de 12 ani și-a pierdut viața a avut loc pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, în zona Astralis, în ziua de 19 februarie 2019. Gurzău Gheorghe, șoferul autovehiculului, în timp ce conducea microbuzul de transport elevi aparținând societății de transport Gurzău Trans, cursă regulată, nu a asigurat închiderea ușilor din spate, moment în care o minoră de 12 ani, pasageră în microbuz, s-a dezechilibrat și a căzut în spatele microbuzului, pe partea carosabilă, murind la scurt timp de la producerea accidentului. Minora stătea pe o bancă improvizată, în spatele locurilor omologate ale autovehiculului, după cum au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, iar banca a fost ulterior ascunsă de șofer, după ce acesta a părăsit locul accidentului fără încuviințarea Poliției. Numeroase nereguli au ieșit la iveală în urma anchetei, acestea fiind confirmate atât de IPJ Sălaj, Consiliul Județean Sălaj, Inspectoratul pentru Siguranța în Transporturi cât și de cei de la Registrul Auto Român, accidentul fiind consecința unui cumul de abateri de la legislație, alături de neglijența patronului firmei de transport. Gheorghe Gurzău a fost arestat preventiv după comiterea faptei, pus ulterior sub măsura arestului la domiciliu după care sub control judiciar. Facem precizarea că această etapă a procesului penal, reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Următorul termen în instanță va fi 17 iulie.

3 Thoughts to “Curg amânările în procesul Gurzău Gheorghe”

  1. Anonim

    Minciuni, aranjamente, mită.

  2. Anonim

    A trecut un an si jumatate si un caz de ucidere din culpa, clar si limpede, cu fuga de la locul accidentului si ascunderea probelor TRENEAZA luna dupa luna si nu se mai termina. Va rugam din suflet sa scrieti mereu si sa ne tineti la curent cu acest caz! Trebuie mediatizat non stop!

  3. Name

    Ce atâta proces, ce atâtea termene când faptele sunt clare că lumina zilei ? Trebuia aruncat și el cu capul in jos din aceeași dubă de ii zice microbuz, si să hotărască DOMNUL da a îl lasă să mai trăiască sau nu !

Leave a Comment