Cum va arăta și ce firme vor veni în noul MALL din Zalău

Zălăuanii vor avea, din toamna acestui an, cel mai mare spațiu comercial construit vreodată în județ, un Centru de tipul “mall”, cum sunt cele pe care cu toții le cunoaștem, existente în alte orașe. Acest mall, Zalău Value Center așa cum este denumit , va fi construit pe o porțiune de cinci hectare și jumătate pe terenul deținut de Rominserv, fosta IAIFO, la marginea municipiului.

Centrul comercial va avea magazine, spații de joacă pentru copii, spații de relaxare, librării, cofetării, restaurante și fast-food-uri precum și alte spații pentru cele mai diverse magazine, multe dintre ele inexistente în Zalău în acest moment. Dispus pe suprafață unui teren de 54.000 mp, viitorul centru comercial va avea o suprafață de peste 18.000 mp pentru retail, iar pe o suprafață de 22.000 mp se vor realiza căi de acces, spațiu proiecție filme și parcări.

Construcția va începe peste puțin timp

Deși centrul comercial nu va beneficia de un cinematograf, investitorul și-a propus să amenajeze un spațiu de proiecție multifuncțională în aer liber. La Zalău vor veni, printre altele, branduri precum Carrefour, Hervis, Deichman, Altex, CCC, Dabo doner, Takko Fashion, Pepco, Ilex, Vodafone, Animax, Total Wash, Christian Tour si Zoo Center și altele.

Conform investitorului, lucrările de demolare au fost finalizate, iar în perioada imediat următoare vor demara lucrările pentru construcția centrului comercial din Zalău.

Centrul comercial Zalău Value Center va genera peste 100 de locuri de muncă și peste 800 de locuri de parcare. Dezvoltatorul care a preluat acest proiect este compania Prime Kapital, cea care a ridicat mall-uri de același tip în mai multe orașe din România, printre care Iași și Baia Mare, precum și în Republica Moldova și Bulgaria. Mall-ul de la Zalău va avea aproximativ aceeași configurație cu a celui din fotografie și va avea, printre altele, și primul hyper-market din municipiu. Lucrările ar putea demara începând cu luna viitoare, investitorul având deja toată documentația aprobată.

 

 

11 Thoughts to “Cum va arăta și ce firme vor veni în noul MALL din Zalău”

 1. Super

  Uau ce fain, va fi super, ce bine ca vom avea aceleaşi magazine pe care le avem şi în prezent . Cum suntem de la ţară , nu vom observa şi vom băga mecla în mall. La aşa localitate, aşa centru comercial.

 2. Alfaman

  Dusul(baia) va fi obligatoriu inainte sa mergi acolo?

 3. Anonim

  Nu dezinformati. Hypermarket-urile incep de la 3500 mp in sus. In concluzie, primul hypermarket il avem de mult timp deja, fiind vorba de Kaufland. Noul mall va aduce primul hypermarket Carrefour. Desi avem deja un Carrefour in Zalau, suprafata lui e doar de aprox. 1000 mp, deci e un supermarket, cel din noul mall urmand sa aiba cel mai probabil 6500 mp, adica ceva mai mare decat Kaufland (care are cam 6500 cu tot cu magazinele din interior).

 4. Anonim

  KFC, NewYorker si Benvenutti erau si ei anuntati intr-o alta publicatie ca fiind nume confirmate deja! Sa inteleg ca nu e sigur ca vin si ei?!

 5. Anonim

  Cam tardiva stirea si nu aduce mai nimic nou fata de ce se stia deja din alte publicatii. Ce-i drept, de obicei ce apare in Magazin salajean nu e luat de pe surse si zvonistica (aviz Ziarul de Salaj si Salajul Liber, dupa care ne pregateam deja de Vivo cu Zara, McDonalds, cinema interior sau mall cu 10 etaje si alte minunatii ce s-au dovedit a fi un foc de paie!

 6. Putrad regim !

  IAifO era, in regimul socialist, una din cele mai mare fabrici din lume. Aici munceau 7600 de salajeni, numai din Sarmasag veneau trei trenuri zilnic. Acum aproape totul e o ruina, in acest regim putrad. IATA vestea trista pe care trebuia sa o transmita MS!

  1. colea

   @Putred Regim IAIFO era una din cele mai mari fabrici din lume? Nici macar din Romania! Si cume a ruina daca se construieste mall? Ca ce se construieste nu e ruina!

  2. symy

   Asta se intampla din 89,…consumam/distrugem si nu producem mai nimic,plus ca suntem datori co 100 MILIARDE DE EURO!!!!!!!!CEAUSESCU se rasuceste in mormant!

   1. Curaj

    Din pacate IAIFO nu s-a putut resuscita. La un moment dat tot se vindea terenul respectiv. Decat sa apara 10 blocuri inghesuite totusi e mai ok un centru comercial. Se putea si mai bine dar atat poate Zalaul. Speram ca si proiectul Dedeman sa se confirme. Investitori precum Tenaris ori Michelin greu va mai atrage Zalau vreodata. A fost o tentativa de la Mercedes dar au speculat cei din PSD si am ramas fara acea investitie. Bine ar fi da viitorul primar va gandi o strategie de a atrage investitori mari in zona. Eu le.as da gratis teren doar sa vina sa produca. Dar PSD nu va da gratis teren. Va vinde tetenul la un apropiat. Va inmulti cu 50 si va cere investitorului o caruta de bani. Carcotasi se plang de Michelin si Tenaris dar am fi mai rau ca Jibou fara ei !

 7. cumparamdepenetincontinuare

  h&m, zara, bershka, stradivarius. nu.
  aceeasi marfa cumparata de la periferia bucurestiului si revanduta in actualul mall o vom gasi mult mai usor in noul MALL

  1. Bianca

   Exact! Foarte dezamagita… abia le asteptam pe cele mai sus mentionate?

Leave a Comment