Cum își ia AVE “adio”: societatea scoate la vânzare tomberoanele clienților

Societatea de salubritate care deţinea cel mai mare număr de clienţi în judeţul Sălaj şi în municipiul Zalău -AVE Ecoserv-  are zilele numărate în contractele semnate cu zălăuanii – persoane fizice şi juridice. Primele zile ale lunii martie vor însemna intrarea pe acest segment de servicii, deosebit de important, a unui nou operator, SC Brantner Servicii Ecologice SA, firma care deţine şi deponia de gunoi de la Dobrin. Societatea AVE a trimis deja clienţilor adrese prin care îi roagă să îşi exprime opţiunea pentru achiziţionarea pubelelelor aparţinând societăţii, în urma unei oferte de preţ ce va fi comunicată în cazul în care clientul doreşte să păstreze tomberonul “Ave”. Opţiunea de păstrare a recipientului trebuie exprimată în scris şi trimisă prin fax la numărul 0360.101.766 sau prin email, la adresa zalau@avero.ro în termen de cinci zile de la primirea informării scrise din partea AVE Ecoserv.

Din trimestrul II al anului în curs, noul operator va fi, în Zalău şi în mai multe localităţi din judeţ, societatea Brantner, care a câştigat licitaţia privind serviciul de precolectare, colectare şi transport deşeuri menajere şi reciclabile. Brantner este şi „părintele” deponiei de gunoi de la Dobrin, prin urmare, şi ridicarea dar şi depozitarea şi prelucrarea gunoiului va avea un “şef” unic. Rezultatul licitaţiei a fost contestat de SC AVE, care, însă, nu a avut câştig de cauză în instanţă. Prin urmare, AVE îşi ia la revedere de la zălăuani peste doar patru săptămâni. În privinţa unor eventuale schimbări pe segmentul tarifelor, municipalitatea spune că acestea vor fi păstrate la nivelul la care sunt în acest moment.

“Intenţia Primăriei Municipiului Zalău este de a păstra aceleaşi tarife şi de a obţine un serviciu care, din punct de vedere calitativ, să fie cel puţin la nivelul celui oferit de SC AVE Sălaj Ecoserv. De asemenea, preocuparea instituţiei este de a asigura cât mai multe puncte gospodăreşti subterane pentru o cât mai buna igienizare a oraşului”, spun reprezentanţii municipalităţii. Acest lucru rămâne de demonstrat în fapte, de către noul operator, după ce va prelua concret acest serviciu care, din păcate, a avut destul de mult de suferit în privinţa calităţii, în ultimii ani. Spaţiile de depozitare a gunoiului menajer din jurul blocurilor din municipiu au fost principalele locuri în care neajunsurile au fost cele mai evidente, încercările de a amenaja aceste spaţii şi de a le păstra salubre, prin amplasarea celebrelor “cuşti” împotriva scormonitorilor având un rezultat nesatisfăcător.

 

 

2 Thoughts to “Cum își ia AVE “adio”: societatea scoate la vânzare tomberoanele clienților”

  1. Anonim

    Brantner Enviroment se numeste firma

  2. Anonim

    Si face parte, cu altfel cu PSD la putere, din grupul de firme al lui Ghita, dispărutului de sub supravegherea poliției!

Leave a Comment