Cosmetice expirate pe rafturile magazinelor sălăjene

Mai multe produse cosmetice, printre care fixativul pentru păr sau creme cu termenul de valabilitate depăşit au fost descoperite de inspectorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj pe rafturile unor operatori economici din judeţ. Produsele au fost oprite definitiv de la comercializare.
Inspectorii din cadrul CJPC au desfăşurat, în perioada 11-22 februarie 2013, o acţiune tematică de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice.
Potrivit datelor furnizate de Dorina Rednic, comisar şef adjunct CJPC Sălaj, au fost verificaţi un număr de 11 operatori economici din judeţ, constatându-se abateri la şapte dintre aceştia. „Au fost identificate cosmetice, respectiv fixativ pentru păr, creme, care aveau termenul de valabilitate depăşit, produse care au fost retrase de la vânzare. De asemenea, pe parcursul controlului, inspectorii au descoperit printre produsele expuse la comercializare cosmetice provenite din import, mai exact din Ungaria, care nu aveau nicio indicaţie care să permită identificarea datei de minimă durabilitate, acestea fiind retrase temporar de la comercializare”, a declarat Dorina Rednic.
Tot temporar au fost oprite de la comercializare, până la intrarea în legalitate, produse cosmetice care nu aveau informaţii privind modul de utilizare sau care nu aveau elementele de identificare şi caracterizare traduse în limba română.
În urma controlului, au fost aplicate un număr de opt sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.500 de lei.

Flavia Pintea

Alte articole

4 Thoughts to “Cosmetice expirate pe rafturile magazinelor sălăjene”

 1. viteza

  Sunteti de rahat,care sunt firmele?Va este frica sa le spuneti nesimtitilor?Care sunt firmele?Nu mai dati asemenea articole unde nu spuneti mai nimic.Stire de doi bani fara relevanta..cum suntem protejati consumatoriii,daca nu suntem informati cine atenteaza la sanatatea noastra?sa va fir rusine.

 2. misu

  Firmele sunt protejate,de fisc ,de protectia consumatorilor?

 3. Anonim

  mno, doara nu or da numele de unde se aprovizioneaza moca.

  sic!

 4. Anonim

  una este CIPRICOM cu siguranta

Leave a Comment