Copiii primesc bani de la stat

Preşedintele Klaus Werner Iohannis a promulgat, săptămâna trecută, Legea de aprobare a OUG privind implementarea programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”, care prevede că titularii beneficiază de o primă de stat anuală de 600 de lei până la împlinirea vârstei de 18 ani.
Legea are ca obiect legiferarea unui tip special de cont de investiţii – Contul individual de economii Junior Centenar, titularul contului fiind orice copil care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: este cetăţean român;  nu a împlinit vârsta de 18 ani.
Titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în cont în anul respectiv să fie de minimum 1.200 lei. Ordonanţa mai prevede că la soldul contului se aplică o rată de dobândă al cărui nivel se stabileşte la 3% pe an.
De acest program vor beneficia şi copiii ocrotiţi prin serviciile publice şi private specializate pentru protecţia copilului, depunerea anuală minimă de 1.200 lei se efectuează din bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.
Curtea Constituţională a respins pe 5 iunie, ca neîntemeiată, sesizarea lui Klaus Iohannis formulată pe 25 aprilie în legătură cu Legea pentru aprobarea OUG 14/2018 privind implementarea Programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”.

Alte articole

Leave a Comment