Copii din România şi Republica Moldova îşi cos iile pe Valea Barcăului

Sălajul găzduieşte, în aceste zile, prima tabără de cusut ie din România. Pe Valea Barcăului, 16 copii din Republica Moldova şi România învaţă, în perioada 16-21 august, să-şi coasă propriile ii, urmând datini străvechi, în cadrul unui proiect Colţul Românesc, al Fundaţiei pentru Educaţie şi Dezvoltare Locală Agapis.

În cadrul acestei manifestări, arhitectul Ioana Corduneanu va susţine o serie de ateliere speciale, mobile, în cadrul cărora se combină cursurile intensive de cusut, cu excursii, joacă, proiecții de filme și povești. Potrivit organizatorilor, cursanţii vor coase la Centrul de Informare Turistica din Valcău de Jos, dar şi în incinta castrului roman de la Porolissum, la Grădina Botanică din Jibou, la Muzeul de Artă Populară Ligia Alexandra Bodea de la Iaz, la Băile Boghiș, la Izvoarele Barcăului, sau la Șezătoarea Publică cu Cântec.

Ioana Corduneanu este însoțită de către Alina Zară Prunean, de la Mândra Chic, Alin Prunean, de la Fundația AGAPIS şi de primarul din Valcău de Jos, Ioan Roșan, și îl are ca invitat special pe Andrei Ioniță din Chișinău – finalist la X Factor România. Acesta din urmă va acompania atelierele cu minunata lui chitară.

Tabăra este oferită gratuit copiilor, desfăşurată graţie voluntariatului celor implicaţi. În organizarea taberei, Fundaţia Agapis a fost sprijinită de Sănatate Dulce, Primăria Valcău de Jos, Mândra Chic, Semne Cusute, art salon molDeco din Chișinău și Muzeul de Pânze și Povești.

Alte articole

Leave a Comment