Consiliul Judeţean îşi trage maşină nouă

Autorităţile judeţene vor să-şi înnoiască parcul auto şi să achiziţioneze un autoturism nou, prin intermediul Programului „Rabla”. O decizie în acest sens va fi luată în şedinţa de Consiliu Judeţean (CJ) de vineri, când va fi supus spre aprobare un proiect de hotărâre privind achiziţie unei maşini.

Potrivit lui Sebastian Olaru, purtătorul de cuvânt al CJ Sălaj, iniţiativa vine ca urmare a faptului că „în parcul auto al instituţiei se află un autoturism cu o vechime de 10 ani, ce are un consum de combustibil ridicat şi o stare tehnică ce necesită intervenţii şi reparaţii semnificative”. În plus, autorităţile vor să profite de oportunitatea oferită de Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, prin care se acordă o primă de casare de 6.500 de lei.

CJ Sălaj intenţionează să caseze un Daewoo Tacuma, fabricat în 2003, cu motor de 1.998 de centimetri cubi. Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, iar Administraţia Fondului de Mediu (AFM) va valida dosarul instituţiei, reprezentanţii CJ Sălaj vor purcede la studierea pieţei. Autorităţile îşi doresc un autoturism cu capacitate cilindrică de maxim 1.600 de centimetri cubi şi care să nu coste mai mult de 18.000 de euro, TVA inclus. Suma necesară achiziţiei va fi asigurată din bugetul judeţului pe anul 2013.

„Maşina va fi utilizată, după caz, de conducerea instituţiei sau de direcţiile de specialitate, în cazul deplasărilor pe teren”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

În parcul auto al administraţiei judeţene se mai află trei autoturisme marca Volkswagen, tipul 3C Passat, pe motorină, fabricate în 2007, şi două Dacii Logan, fabricate în 2006, pe benzină.

Consiliul Judeţean Sălaj nu este prima instituţie din judeţ care îşi înnoieşte parcul auto prin intermediul Programului „Rabla”. Anul trecut, AFM a acceptat în program Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, comunele Nuşfalău şi Halmăşd, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Direcţia de Sănătate Publică Sălaj, oraşul Jibou, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj. În 2011, în acelaşi program au fost cuprinşi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sălaj, Clubul Sportiv Municipal Zalău, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sălaj, comunele Vârşolţ şi Măerişte.

Alte articole

Leave a Comment