Conflictul dintre Primăria Şimleu şi DSVSA Sălaj a ajuns în instanţă

Primăria Şimleu Silvaniei a cerut instanţei să facă dreptate în războiul pe care îl poartă cu Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, privind amenda în valoare de 10.000 de lei primită la finele anului trecut pentru neconfirmităţile de la Piaţa Agroalimentară din oraş. Plângerea semnată de autoritatea locală a fost înregistrată joi, 15 februarie, la Judecătoria Şimleu Silvaniei.
Contactat, primarul Septimiu Ţurcaş ne-a declarat că a apelat la instanţă nu din cauza valorii amenzii, ci pe motiv că sancţiunea ar fi fost aplicată cu rea-voinţă. Mai mult decât atât, edilul sugerează că respectivul control ar fi fost făcut la comandă, având conotaţii politice.
„Consider că au fost trimişi ţintit aici, pentru că nu am ales bine partidul când am candidat, atâta timp cât pieţe precum Astralis Zalău ori cea din Jibou nu sunt autorizate, dar nu fost amendate. Mai mult, acolo nici nu cred că există proiecte de reabilitare, cum avem noi”, a precizat Ţurcaş. Acesta a adăugat că imediat după control, a luat legătura cu conducerea DSVSA Sălaj, în speranţa că problema se va rezolva pe cale paşnică, iar oficialii instituţiei vor manifesta înţelegere. Discuţia a fost purtată în zadar, opinează Septimiu Ţurcaş, întrucât la doar câteva zile distanţă, pe adresa Primăriei Şimleu a venit amenda în valoare de 10.000 de lei pentru neconformităţile constatate de către inspectorul care a efectuat controlul.
În replică, şeful DSVSA Sălaj, Petre Firicel, a explicat că piaţa din Şimleu a fost „vizitată” de către inspectorii sanitar-veterinari în cadrul unei ample acţiuni de control derulată în luna decembrie a anului trecut, la recomandarea conducerii ANSVSA: „În Nota de serviciu a preşedintelui ANSVSA se preciza să avem în vedere, în cadrul controalelor, pieţele agroalimentare şi târgurile din judeţ. Nici vorbă de alte motive”.
Totuşi, Firicel admite că în situaţia dată, amenda nu era imperios necesară şi că inspectorul în cauză putea lua alte măsuri mai puţin severe: „Agentul constatator în cauză este într-o analiză efectuată la nivelul instituţiei. Am discutat cu el, ne-a argumentat de ce a aplicat amenda, însă consider că sunt lucruri interpretabile. Cred că a dat dovadă de exces de zel şi că putea merge în continuare pe un alt termen, un alt control, având în vedere că există acel aviz de principiu privind construirea sau amenajarea de spaţii corespunzătoare”.
În ceea ce priveşte neregulile identificate în Piaţa din Şimleu care l-au determinat pe inspector să aplice amenda, oficialul DSVSA Sălaj a spus: „Agentul constatator a justificat că la momentul controlului, piaţa era foarte aglomerată, nu erau amenajate suficiente spaţii pentru comercianţi, produsele de origine animală nu erau vândute într-un spaţiu amenajat corespunzător, ferit de intemperii”.

11 Thoughts to “Conflictul dintre Primăria Şimleu şi DSVSA Sălaj a ajuns în instanţă”

 1. Anonim

  Țurcaș are dreptate.Psd are oameni de nimic la conducerea unor instituții.Acest Firicel e responsabil pentru multe abuzuri dar toate la timpul lor.Speram ca Turcas sa facă lumina și sa iasă la iveală adevăratul motiv -Razbunarea ciumei roșii.

 2. ada

  inteleg ca Firicel a refuzat sa faca trafic de influenta, iar Turcas s-a suparat. Dle Turcas, pai ori erati in regula, ori nu erati in regula. Cum e?

 3. Anonim

  Firicele,trimite un firicel inspectorii și la ,,piața,, industrială să vezi acolo nebunie.Să vezi cum se încasează săptămânal sume importante de bani de la comercianți iar locul respectiv nu are nici măcar o budă…Rușine !

 4. Anonim

  -neconformitatile constatate au un corespondent in amenda de x lei -fundamentata de legislatia veterinara care firicelul nu o stie -si o considera exces de zel .
  – exces de zel este cand nu stii ce vrei ,una spui si alta faci -nu te bazezi profesional pe nimic concret
  -exces de zel este hartuirea inspectorului constatator si facandu -i o analiza la nivelul institutiei ,
  -cerand note explicative pentru intimidare
  – de- a baga sula in coaste pe furis !!-expresie celebra psd-ista …
  -Primarul -un om destept -amenda nu conteaza !!!

 5. Anonim

  -atata timp cat sefi de institutii sunt numiti dupa criterii politice nu dupa criterii de competenta
  -o sa nascoceasca conflicte -totdeauna …
  – unul competent fie el si PSD -ist altfel ar fi rezolvat problema !
  -acest firicel este in conflict cu propria lui familie
  -el psd-ist
  -nevasta-sa -fostul PDL
  -n -au mai fost locuri in PSD !!
  -VEZI !-PRIMAR -PNL!!
  -daca totul e politic!!
  -dar instanta va decide !!!

 6. Anonim

  Rea e asta care nu stie pune diagnostic la animal!!@

 7. Aura

  Sunt curios cand va declara dr Lapos suma de bani
  Care a fost nevoit sa o decarteze la nunta ficei
  Lui drFiricel, respectiv 14000 lei. Va rog sa- l incitati la televiziune la un interviu ca se pise pe el de emotii.

 8. Iulian

  Ce- l mai slab director din toate timpurile.se stie tot ce ai facut dr Firicel, doar ca inca nu ti – a venit timpul, dar este aproape.

 9. Anonim

  Amenda a fost comandata de Firicel
  Si compania, acel
  Inspector nu dadea amenda dar a fost amenintat , iar acuma face pe prostul ca nu stie ca a fost integistrat.

 10. Anonim

  Nooooo o iesit,,ursul,,din barlog?Numai mos martin poate scrie cu greseli gramaticale.Se da mare intelectual dar scrisul il tradeaza!?

 11. Anonim

  Mo firu asta i da nost mo.O facut scoala la Pusta iar la limba rumina io fost Mercedesa aia blonda mo asa zice ca amenda no fost imperios necesara.Apoi orii imperioasa ori necesara dom primar ca nu ma pot lamuri

Leave a Comment