Clubul Tineretului trece, oficial, la Primarie

Clubul Tineretului trece, oficial, la Primarie

Predarea-primirea oficiala a imobilului Clubul Tineretului, intre Primaria municipiului Zalau si Fundatia pentru Tineret Salaj se va face azi, la sediul clubului. Desi licitatia a fost adjudecata in luna noiembrie a anului trecut, intrarea in posesie a fost amanata din cauza mai multor contestatii depuse in instanta de fostul proprietar, Fundatia pentru Tineret Salaj.

Reamintim faptul ca Primaria Zalau castigase, de altfel ca singur participant, licitatia organizata in 26 noiembrie 2008, pentru vanzarea cladirii Clubului Tineretului. Pretul de adjudecare a fost chiar pretul de pornire, respectiv 2.031.115 lei, la care se adauga Cladirea, apartinand initial Fundatiei pentru Tineret Salaj, a fost scoasa la vanzare, prin licitatie publica, pentru ca proprietarul ei a refuzat sa plateasca Primariei municipiului impozitul constructii si terenuri datorate statului roman conform Codului Fiscal, in valoare de aproape 500.000 de lei. Mai exact, restantele acumulate au ajuns la valoarea de 472.529 de lei (impozit restant, majorari si penalitati), drept pentru are Primaria Zalau a pus sechestru pe cladirea Clubului Tineretului si a demarat procedura de executare silita, prin vanzarea la licitatie a cladirii amintite.

Cant totul parea facut ca la carte, Fundatia pentru Tineret a reusit tergiversarea transferului de proprietate, prin mai multe contestatii depuse in instanta, insa Primaria a avut in cele din urma castig de cauza. In cladire se afla actualmente, in chirie, mai multe firme, printre care, una de transport, sediul ZalauTV (televiziune on line), Hercules Gym (sala de finess si intretinere corporala), o discoteca si o firma de curatenie, o discutie cu aceste firme urmand sa aiba loc odata cu preluarea cladirii.

In ceea ce priveste Fundatia pentru Tineret, aceasta a fost infiintata printr-o lege datand inca din 1990, cativa ani mai tarziu, mai exact in 2002, printr-o alta lege, ea primind ca patrimoniu totalitatea imobilelor – constructii si terenuri -, fonduri banesti si alte active care au apartinut fostei organizatii a Uniunii Tineretului Comunist din Salaj, mai exact, Clubul Tineretului si singurul strand din Zalau, cu terenul aferent.

Leave a Comment