Cinematograful „Scala” va avea spaţii moderne şi dotări tehnologice de ultimă generaţie

Reabilitarea, „din temelii”, a celebrului cinematograf zălăuan “Scala” pare să fi intrat în linie dreaptă odată cu instalarea în Primărie a noii conduceri. Având în vedere faptul că acest cinematograf nu mai funcţionează de mulţi ani, timp în care tehnologia, mijloacele de proiecţie dar mai ales pretenţiile şi gusturile publicului s-au schimbat radical, Primăria a dorit ca acest spaţiu de recreere şi distracţie să arate, la final, cu nimic mai prejos decât sălile de cinema din marile Mall-uri din ţară. Deşi lucrurile nu se mişcă foarte rapid, din cauza faptului că, aşa cum ne-a obişnuit, Compania Naţională de Investiţii mai are pe cap şi alte probleme care aşteaptă la rând, totuşi, o delegaţie a acestei companii a vizitat Zalăul în urmă cu câteva zile şi a pus la punct detalii care pot conduce către o urgentare a realizării acestui proiect. Primăria Municipiului Zalău ne-a comunicat faptul că, în acest moment, documentaţia privind reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea Cinematografului Scala este în analiză la Compania Naţională de Investiţii. În ceea ce priveşte data în care cinematograful va fi dat în folosinţă, aceasta nu poate fi preconizată, întrucât, aşa cum spun reprezentanţii primăriei zălăuane, se aşteaptă răspuns din partea CNI la solicitarea trimisă de către Primăria Municipiului.

Vineri, 16 septembrie 2016, în urma vizitei efectuate în teren de către reprezentanţii Companiei, în scopul verificării situaţiei juridice a imobilului a fost prezentată documentaţia tehnico – economică în care s-au propus, în alcătuirea viitoare configuraţii a cinematografului, funcţii şi spaţii care vor putea fi comparate cu uşurinţă cu ceea ce marile cinematografe din ţară oferă la ora actuală. O sală de proiecţie 3D, cu posibilitatea de a găzdui şi prezentări, conferinţe, spectacole, cu o scenă de peste 10 mp şi o capacitate a sălii de  247 locuri, inclusiv locuri special amenajate pentru persoane cu dizabilităţi; o sală de cinema 3D cu capacitate de 40 locuri, inclusiv locuri special amenajate pentru persoane cu dizabilităţi; un planetarium digital cu 25 de locuri; spaţii pentru vânzarea de bilete, foaier etc.

Corpul de clădire în care funcţiona centrala termică va fi desfiinţat şi în locul acestuia, pe acelaşi amplasament va fi construit un corp de clădire în care să fie amplasate echipamente tehnologice şi vestiare, cabine, spaţii sanitare etc. Toate spaţiile vor fi dotate cu instalaţii de proiecţie şi sonorizare de ultimă generaţie, astfel încât, bucuria oferită de un spectacol cinematografic sau de oricare alt gen să fie una deplină. Nu mai adăugăm decât faptul că ne-am dori ca şi pe exterior, cinematograful să capete o emblemă nouă, luminoasă, care să nu mai fie sufocată de reclame obositoare, ori banere care nu au nicio legătură cu acest edificiu a cărui redeschidere este aşteptată de toţi zălăuanii.

 

 

 

 

 

2 Thoughts to “Cinematograful „Scala” va avea spaţii moderne şi dotări tehnologice de ultimă generaţie”

  1. Anonim

    Dar stadionul municipal cand se reabiliteaza ala nu trebuie modernizat?sau cand va fi construit noul stadion municipal nul intereseaza pe nimeni acest lucru?

  2. Cristi

    Era mai frumos un cinema 5d.

Leave a Comment