Chestionarele auto, publicate pe site-ul Directiei Permise Auto

Chestionarele auto, publicate pe site-ul Directiei Permise Auto

Cele aproximativ 3.800 de posibile intrebari pot fi consultate de candidati chiar pe site-ul Directiei de Permise Auto, www.drpciv.ro, sectiunea Servicii on-line.

Aspirantii la obtinerea permisului auto au acum posibilitatea sa afle toate intrebarile pe care le pot primi la proba teoretica de obtinere a permisului de conducere. Asta, in conditiile in care cele 3.800 de intrebari potentiale elaborate de reprezentantii Directiei Permise Auto au fost publicate pe site-ul institutiei. Astfel, incepand din aceasta luna, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a pus deja la dispozitia publicului intrebarile care se regasesc in chestionarele oficiale pentru obtinerea permisului de conducere, prin intermediul site-ului institutiei, www.drpciv.ro, sectiunea Servicii on-line. In opinia sefului Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor, Remus Stanciu, publicarea pe site-ul Directiei de Permise Auto a intrebarilor de la proba teoretica privind obtinerea permisului de conducere este o masura privind transparenta din acest domeniu. Mai mult, Remus Stanciu opineaza ca, odata ce aspirantii la obtinerea permisului auto vor avea acces la aceste intrebari, numarul celor care vor obtine carnetul de conducere va creste vertiginos. In momentul de fata, in Salaj, procentul promovabilitatii la examenul teoretic pentru obtinerea permisului auto este de 32 la suta.

Incarcarea chestionarelor on-line se poate realiza doar dupa autentificarea vizitatorului pe pagina principala a site-ului si doar cu browser-ul Internet Explorer, iar in prezent sunt disponibile chestionare pentru categoriile A si B, in limba romana, urmand ca, in perioada imediat urmatoare, sa fie introduse intrebari pentru toate categoriile auto, si in limbile engleza, maghiara, franceza si germana. Prin acest serviciu on-line se poate simula un examen real pentru obtinerea permisului de conducere, prin generarea automata a unui chestionar alcatuit din fondul general de intrebari.

Leave a Comment