Cersetorii, saltati zilnic de oamenii legii

Cersetorii, saltati zilnic de oamenii legiiCu mana-ntinsa, tot mai multi cersetori se afiseaza in zonele aglomerate ale municipiului Zalau, in special in zonele supermarket-urilor ori ale lacasurilor de cult, pentru a cere pomana. Pentru a nu incuraja acest fenomen antisocial, autoritatile fac un apel catre zalauani sa nu le mai ofere bani acestor persoane. Persoanele care apeleaza la mila publica sunt legitimate, daca este cazul sanctionate, iar apoi indrumate catre domiciliu: la Romanasi, Jibou, Dersida etc.

Sunt insa si persoane care nu au domiciliu, acestea neputand fi amendate. Din pacate, chiar si amendati, cersetorii se intorc, in scurt timp, de cele mai multe ori in aceeasi zi, sa-si practice in continuare meseria, pentru ca este profitabila. Oamenii continua sa ii alimenteze cu bani, in ciuda apelurilor facute de a nu incuraja cersetoria, ne-a comunicat purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare Zalau, Lucian Trif.

In doar o saptamana, in perioada 7-14 ianuarie, agentii comunitari au sanctionat contraventional 15 persoane pentru apelarea la mila publica, fiind apte de munca. 12 dintre sanctiuni au fost insotite de amenzi, fiecare cersetor primind cate o amenda in valoare de 100 de lei. Lucian Trif ne-a comunicat faptul ca, de cele mai multe ori, aceste amenzi nu se achita.

Cersetorii Salajului viziteaza si alte judete

Cersetorii salajeni au fost prinsi in campul muncii chiar si in alte judete, printre care si in judetul Maramures. In urma cu cateva zile, o echipa de jandarmi a surprins la intrarea unui supermarket din municipiul Baia Mare, un grup de cersetori, care abordau clientii magazinelor, cerand diferite sume de bani.

Acestia au fost identificati ca avand domiciliul in Neamt, Satu Mare, Baia Mare si Salaj, si au fost amendati contraventional, fiecare cu cate 100 de lei.

Alte articole

Leave a Comment