Centrul pentru victimele violenței domestice din Zalău, gazdă pentru mai multe femei

Mai multe persoane au beneficiat până în prezent de serviciile Centrului pentru victimele violenței domestice din municipiul Zalău. Acesta a fost înființat în anul 2019, iar femeile, copiii sau bărbaţii din oraș, victime ale violenţei domestice, pot beneficia de asistenţă, consiliere şi cazare pentru o perioadă de cel mult două luni.

În total este vorba despre cinci femei a căror medie de vârstă este de 35 de ani, victime ale violenței domestice. După cum au precizat reprezentanții Primăriei municipiului Zalău, Direcția de Asistență Socială (DAS) Zalău vine în sprijinul victimelor prin serviciul social destinat acestor categorii de persoane și prin Centrul de primire în regim de urgență amenajat în acest scop. Acest centru funcționează în cadrul DAS Zalău și asigură continuitatea serviciilor sociale acordate victimelor de către Echipa mobilă. Aceasta este formată din cinci membri și are mai multe atribuții.

 

Concret, verifică semnalările de violență domestică, efectuate prin intermediul liniilor telefonice ale instituțiilor publice abilitate; realizează evaluarea inițială a gradului de risc și stabilește măsurile de siguranță necesare; informează și consiliază victimele în privința măsurilor de protecție și realizează demersurile necesare pentru depășirea riscului imediat. Scopul Centrului îl reprezintă asigurarea siguranței fizice, securității economice și a suportului psiho-emoțional al victimelor pentru depășirea situației de criză și reluarea unei vieți independente. Principalele servicii sociale acordate în cadrul centrului sunt: găzduirea pe perioadă determinată cuprinsă între 5 și 60 de zile, consiliere psihologică și suport emoțional, consiliere juridică, dar și consiliere medicală și supraveghere. Beneficiarii acestui serviciu sunt victime ale violenței domestice: persoane adulte, dar și cuplu părinte-copil. În centru există personal specializat, care asigură serviciile precizate. Mai multe informații pot fi obținute la numărul  de telefon 0260.661.769.

Leave a Comment