Centrul de hemodializa ramane deschis

Centrul de hemodializa ramane deschisCentrul de hemodializa, din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, va functiona pana la finalul anului 2009, a decis ministrul Sanatatii, Ion Bazac, aceasta fiind doar una din masurile dispuse de acesta in urma controlului efectuat in iulie, la cea mai mare unitate spitaliceasca din judet. Controlul s-a lasat si cu demiterea managerlui spitalului, Ioan Muresan, precum si cu verificari la sange a angajatilor Directiei de Sanatate Salaj, cat si din cadrul Ministerului Sanatatii, implicati in avizarea Centrului de hemodializa privat HemoVest, unde au fost redirectionati bolnavii dializati.

Ministerul Sanatatii a facut ordine in ceea ce priveste serviciile de hemodializa de care beneficiaza salajenii, ca urmare a controlului pe care l-a dispus la Centrul de hemodializa al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau si care a fost extins asupra activitatii Centrului de dializa privat HemoVest, deschis de o firma aradeana in municipiul nostru.

Astfel, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Ioan Muresan, a fost demis de ministrul Ion Bazac, in urma mai multor nereguli constatate in cadrul verificarilor sus amintite, iar MS a dispus modificarea Ordinului nr. 641/2009, astfel incat Centrul de hemodializa din cadrul Spitalului Județean de Urgența Zalau sa poata acorda, pana la data de 31 decembrie 2009, servicii medicale persoanelor care au nevoie de tratamente de specialitate.

Reprezentantii Biroului de presa al Ministerului Sanatatii ne-au declarat ca managerul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau a fost demis din cauza ca nu a indeplinit Ordinul MS 641/2009 privitor la infiintarea Statiei de Hemodializa, incasand ilegal contravaloarea serviciilor medicale decontate de CJAS Salaj pentru luna iunie 2009, in valoare de 176.528 de lei.

Leave a Comment