Categorie nouă de persoane scutite de la plata impozitului pe clădire, teren şi mijloc de transport

Noi persoane sunt scutite de plata taxelor locale asupra impozitului pe clădiri sau a impozitului pe teren. Pe lângă persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele invalide, de acum sunt scutite și cei care au grijă de aceştia.

Prevederile se regăsesc în Legea 111/2018, publicată la sfârşitul săptămânii trecute în Monitorul Oficial.

Potrivit acestei, sunt scutite de plata impozitului, pentru clădirea folosită ca domiciliu în proprietate sau în coproprietate, persoanele cu handicap grav sau accentuat, respectiv gradul I de invaliditate, dar şi persoanele care supraveghează, au în îngrijire sau în întreținere persoane cu handicap grav sau accentuat, respectiv gradul I de invaliditate. Scutirea se acordă pe perioada în care se exercită această îngrijire.

Scutirea se face de la data de 1 a lunii următoare celei în care sunt prezentate documentele justificative la Direcția de taxe locale.

La fel, şi terenul aferent locuinței deținute de persoanele menționate mai sus este scutit de impozit la bugetul local.

Aceleaşi facilităţi pentru categoriile de persoane amintite sunt şi în ceea ce priveşte impozitul la bugetul local pentru mijloacele de transport. Mai exact, maşinile aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat şi a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, dar şi cele deţinute de îngrijitorii acestora. Scutirea se face pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului.

2 Thoughts to “Categorie nouă de persoane scutite de la plata impozitului pe clădire, teren şi mijloc de transport”

  1. Anonim

    PSD-isti prosti ! de ce nu s-a impus in plafon maxim?

  2. Bogdan

    Ce documente trebuie?

Leave a Comment