Sălăjenii au luat cu asalt Bursa Locurilor de Muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj a organizat vineri, 7 aprilie a.c., în incinta Cercului Militar (Casei Armatei) din municipiul Zalău,  Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Au fost invitaţi la bursă 368 agenţi  economici de pe raza judeţului Sălaj, dintre care au participat 34, oferind în total un număr de 567 locuri de muncă. Pentru persoanele cu studii medii/generale au fost disponibile 537, iar pentru cele cu studii universitare 30 locuri de muncă. Reprezentanţii AJOFM Sălaj i-au întâmpinat încă de la intrare pe cei veniţi la bursă, directorul AJOFM , Ioan Ionel Mureşan fiind cel care a încercat, alături de colegi, să-i îndrume pe cei sosiţi şi să ofere şi o scurtă consiliere atunci când oamenii solicitau amănunte despre anumite locuri de muncă, condiţii ori despre cursurile organizate de AJOFM Sălaj.

Printre firmele prezente cu oferte de locuri de muncă au fost prezente la eveniment şi concerne mari din industria sălăjeană, din domeniul transporturilor, industriei alimentare, industriei de prelucrare a lemnului etc.

Principalele meserii oferite pentru persoanele cu studii medii şi generale au fost cele de operatori la maşini cu comandă numerică, electricieni, operatori la prelucrarea cauciucului, mecanici, confecţioneri, tâmplari, frezori, sudori, bucătari şi muncitori necalificaţi în diverse activităţi, iar pentru cei cu studii superioare au fost joburi de inginer automatist,  organizator, proiectant inginer mecanic, contabil, inginer construcţii civile, inginer autovechicule rutiere, agent turism, casier, inginer electronist, inginer mecanic, inginer chimist, inginer sisteme informatice, inginer TCM, specialist marketing, secretară, traducător, manager transport şi  inginer industria lemnului.

La Bursă au fost prezenţi, potrivit estimărilor reprezentanţilor AJOFM Sălaj, 425 de  persoane aflate în căutare de loc de muncă. Au fost selectate în vederea încadrării în muncă 142 de persoane, care în perioada următoare vor participa la interviu sau probă de lucru.  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj organizează la cererea angajatorilor burse de locuri de muncă pentru diferite meserii sau domenii de activitate, iar în luna octombrie va fi organizată, la nivel naţional, bursa locurilor de muncă destinată absolvenţilor. 

 

 

 

Leave a Comment