Buletine mai “deştepte” din iulie

 

 

Noile buletine, de tip european, care vor intra în vigoare de la 1 iulie, vor conţine inclusiv amprenta titularului. Totodată, cetăţenii vor putea opta pentru buletine electronice.

Cele două cărţi de identitate vor avea dimensiunile de 85,6 x 54,0 mm , format id-1, adică aproximativ cât un permis de conducere. Diferenţa dintre cărţile de identitate care sunt eliberate în prezent şi cele care vor fi eliberate de la 1 iulie nu constă doar în format, buletinele vechi având un format de ID-2 (105x74mm), ci şi prin faptul că informaţiile de pe noul buletin vor fi tipărite nu doar pe faţa acestuia ci şi pe spate. Printre datele tipărite pe noua carte de identitate se numără numele şi prenumele, sexul, cetăţenia, data şi locul naşterii, semnătura olografă, fotografia titularului, C.N.P-ul, adresa de domiciliu.

Cartea electronică de identitate va fi de tip smartcard şi spre deosebire de cartea de identitate normală , în aceasta, se vor înscrie în plus date în format electronic. Cartea de identitate electronică va avea şi un cip cu certificate digitale şi date biometrice ale titularului.

 

 

 

Alte articole

One Thought to “Buletine mai “deştepte” din iulie”

  1. Asa si aia de ne-am facut buletin de cateva luni

    ne putem sterge la c..r cu ele, nu?
    Normal ar fi, ca si in cazul altor situatii similare (ex. permise conducere), sa isi pastreze valabilitatea.
    Ca asa putem sa ne facem buletine tot la doua-trei luni, dupa cum viseaza stiu-eu-cine noaptea.

Leave a Comment