Blocul “Scala” intră în reabilitare, alături de alte 13 imobile din Zalău

După ani de așteptare, unul dintre blocurile emblematice din Zalău – Scala – va intra în reabilitare prin Programul Operațional Regional POR Axa 3. Un Proiect de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor locali în ședința de consiliu local din această săptămână va oficializa, practic, începerea acestor lucrări la un imobil care, cel puțin în ultimii ani, a început să se “descompună” în capul trecătorilor, desprinderile de material de construcție devenind nu de puține ori un motiv de intervenție a pompierilor.

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței de joi prevede cadrul legal și bugetul aferent reabilitării blocului Scala și a altor după imobile, blocurile A16 și SB 15, aceste trei imobile regăsindu-se pe același proiect de hotărâre. Suma totală ce va fi necesară pentru reabilitarea acestor trei blocuri este de 3.309.865 de lei din care valoare neeligibilă 3.088.229 lei și valoare totală neeligibilă 226.636 lei.

Contribuția Asociațiilor de Proprietari (din cele trei imobile), la cheltuielile eligibile, va fi de 731.000 de lei, iar cea la cheltuielile neeligibile va fi de 89.727 de lei. Contribuția Municipiului Zalău va fi, pentru aceste trei imobile, de aproximativ 1.500.000 de lei.

Aceste trei blocuri nu sunt singurele care vor intra, în curând, în reabilitare. Consilierii locali vor vota în ședința de joi, alte cinci proiecte prin care și alte 11 blocuri de pe raza municipiului vor beneficia de lucrări privind creșterea eficienței energetice, cu bugetul aferent fiecăruia. Astfel, blocurile P+8, V1, C, SB42, 1B, G164, 80 (Scara A), P40, D111, I58, SB34 vor face parte din discuțiile ce vor avea loc în ședința de joi din Cadrul Primăriei Zalău și, cel mai probabil, proiectele aferente vor primi votul consilierilor locali zălăuani.

 

Alte articole

Leave a Comment