Bilanţul Zilei Curăţeniei Naţionale, în Sălaj: Peste 8.000 de voluntari au strâns 14.000 de saci cu gunoaie

15 septembrie a fost Zi de Curățenie Națională în România. Românii şi-au pus mănuşile, au luat saci şi au participat la “Let`s Do It, România!”, cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeurile din arealele naturale.
Numărătoarea finală arată că peste 365.000 de voluntari strâns 3.505 tone de deşeuri, în 500.000 saci. În topul județelor cu cei mai mulți voluntari s-au aflat Maramureș (35.442 voluntari – 34.248 saci), Botoșani (32.740 voluntari – 22.873 saci) şi Gorj (26.500 voluntari – 55.000 saci). În Sălaj, s-au mobilizat 8.225 de voluntari, în urma intervenţiei lor fiind colectaţi 14.000 de saci cu gunoaie.

“Am fost copleșiți de susținerea pe care a avut-o Let`s Do It, Romania! într-un an dificil din foarte multe puncte de vedere, de la contextul politic și social, la diverse provocări din partea vremii sau organizatorice. Cu toate acestea, am reușit cea mai mare mobilizare de până acum. Chiar dacă, aparent, vorbim despre o singură zi de curățenie pe an, efectele ei se văd mult după, în mentalitatea oamenilor despre deșeuri și despre puterea de a schimba în bine România. În urma ei rămân conștiința civică și respectul față de natură. Mulțumim tuturor celor care au dat câteva ore din timpul lor de week-end pentru Let`s Do It, Romania!” a declarat managerul de proiect, Ionuț Iordăchescu.

La curățenie au participat peste 1.200 de primării, școli din toată țara, instituții județene, alături de companii, ONG-uri și centre de plasament. De asemenea, sute de soldați ai Armatei Române, angajați ai Poliției, Pompierilor, Jandarmeriei Române au luat parte la Ziua de Curățenie Națională, dar și angajați ai penitenciarelor și deținuți.
La nivel internațional, 17 milioane de voluntari din 158 de țări au luat parte la cea mai mare mișcare civică de curățare a deșeurilor organizată vreodată – World Cleanup Day. Echipele „Let’s Do It!” din toata lumea s-au mobilizat exemplar, în contextul în care mai mult de 15 dintre acestea au fost lovite de cicloane tropicale, iar 5 țări au organizat o acțiune de curățenie, deși se află în război.

Alte articole

One Thought to “Bilanţul Zilei Curăţeniei Naţionale, în Sălaj: Peste 8.000 de voluntari au strâns 14.000 de saci cu gunoaie”

  1. Anonim

    Cele mai multe gunoaie sînt în Parlament și în Guvern. Trebuiau băgați în saci (etanși).

Leave a Comment