Bilanțul Curții de Apel Cluj: Judecătoria Jibou, printre instanțele unde încărcătura cu dosare pe judecător este peste medie

Curtea de Apel Cluj a prezentat Adunării Generale a judecătorilor bilanțul de activitate aferent anului 2022, împreuna cu indicatorii înregistrați de toate instanțele de pe raza curții. Potrivit unui comunicat de presă al instanței clujene, cea mai mare problemă cu care s-au confruntat instanțele de judecată în 2022 a fost aceea a creșterii deficitului de judecători. Conform bilanțului prezentat, printre instanțele unde încărcătura cu dosare pe judecător este mult peste medie este și Judecătoria Jibou.

La sfârșitul anului trecut, la nivelul Curții de Apel Cluj şi al instanțelor din raza sa de activitate erau vacante aproape 60 de posturi de judecători, iar deficitul de judecători este în creștere alarmantă: la finalul anului 2020 erau 30 de posturi vacante, iar la finalul anului 2021 se înregistrau 40 de posturi vacante. În același document se mai arată că în ciuda dificultăților întâmpinate pe fondul deficitului de judecători, Curtea de Apel Cluj s-a încadrat, şi în 2022, în gradul de performanță „foarte eficient”, calificativ care a fost obținut în mod constant, începând cu anul 2015. 2022 a fost un an în care justiția s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize de resurse umane din ultimii 20 de ani. Creșterea numărului de dosare înregistrată în anul 2021 a continuat şi în anul 2022, în ritm accelerat, fiind înregistrat la finalul anului trecut un număr de dosare cu 2.400 mai mare decât la finele anului 2020. Judecătoriile mici din raza Curții de Apel Cluj s-au confruntat şi se confruntă în mod constant cu o încărcătură excesivă şi în continuă creștere a volumului de muncă, precum şi cu o criză permanentă de resurse umane. Spre exemplu, volumul de activitate cu care s-au confruntat în anul 2022 judecătorii de la Judecătoriile Sighetu Marmației, Beclean, Năsăud, Târgu Lăpuș, Turda, Șimleu Silvaniei, Baia Mare, Jibou şi Vișeu de Sus, a determinat pentru aceștia o încărcătură situată peste încărcătura medie înregistrată la nivel național, numărul de dosare fiind pentru unii dintre ei şi cu 600 mai mare decât numărul înregistrat ca medie la nivel național.

3 Thoughts to “Bilanțul Curții de Apel Cluj: Judecătoria Jibou, printre instanțele unde încărcătura cu dosare pe judecător este peste medie”

  1. […] Curtea de Apel Cluj a prezentat Adunării Generale a judecătorilor bilanțul de activitate aferent anului 2022, împreuna cu indicatorii înregistrați de toate instanțele de pe raza curții. Potrivit unui comunicat de presă al instanței clujene, cea mai mare problemă cu care s-au confruntat instanțele de judecată în 2022 a fost aceea a creșterii deficitului de judecători. Conform bilanțului prezentat, printre instanțele unde încărcătura cu dosare pe judecător este mult peste medie este și Judecătoria Jibou. La sfârșitul anului trecut, la nivelul Curții de Apel Cluj şi al instanțelor din raza… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Normal că este deficit dacă i lasă să se pensioneze la 45 de ani. Faină viață pt unii, pensionar la 45 de ani cu 20-30.000 lei/lună. Iar încărcătura e provocată de prelungirea proceselor până la paștele cailor !

Leave a Comment