Banii pentru racordarea la rețeaua de gaze îi recuperați în cinci ani

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat în ședința Comitetului de reglementare din 10 martie un pachet de acte normative privind racordarea clienților casnici la rețelele electrice de interes public și la sistemul de distribuție a gazelor naturale, care va permite accesul la gaze naturale și energie electrică unui număr sporit de utilizatori, arată Autoritatea într-un comunicat. Una dintre noutăți se referă la posibilitatea ca solicitantul să achite racordarea (proces care este gratuit) acesta recuperând ulterior banii. În comunicatul ANRE se arată: “Lucrările de proiectare și execuție a instalației de racordare se realizează de operatorii de distribuție concesionari în regim concurențial prin încheierea de contracte cu oricare dintre operatorii economici atestați de ANRE. Consumatorul poate opta pentru încheierea directă a unui contract pentru proiectare și execuție cu un operator economic atestat ales de acesta, caz în care utilizatorul achită costurile pentru proiectarea și execuția instalației de racordare operatorului economic atestat ales, iar operatorul de distribuție va rambursa ulterior utilizatorului costurile respective, în maximum 5 ani de la data punerii în funcțiune a instalației de racordare, în tranșe anuale egale”. ANRE a introdus această posibilitate pentru că racordările s-au blocat, practic, inclusiv din cauza numărului uriaș de cereri, neputând fi racordați nici cei care doresc să plătească.

2 Thoughts to “Banii pentru racordarea la rețeaua de gaze îi recuperați în cinci ani”

  1. Anonim

    ce nenorociti! sa inventeze asa ceva sub pretexte de doi bani in loc sa organizeze si sa plateascaa asa cum e in alte tari(Ungaria de ex)conectareea gratuita la utiliztorii pe care ii taxeaza apoi o viata intreaga! Autoritate de exploatare nu de reglementare! si cand te gandesti ca ii platim cu mii de euro pe luna ca sa ne explateze de fapt????????????????!!!!!!!!!!

  2. Bebe

    Da mare gratuitate dupa ce fac un sac de bani de pe tine te jupuiesc si la instalare sa fie treaba bine facuta…ca la bugetari te fuck de toti banii

Leave a Comment