Bani pentru impadurirea terenurilor agricole

Bani pentru impadurirea terenurilor agricole

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat ca prima sesiune din 2011 pentru depunerea proiectelor de finantare aferente Masurii 221 – Prima impadurire a terenurilor agricole se va desfasura in perioada 1 februarie -28 februarie 2011. Conform calendarului pentru 2011, sesiunea demarata la 1 februarie este prima din cele patru care se vor desfasura pe parcursul acestui an. Fiecarei sesiuni pentru depunerea proiectelor de prima impadurire a terenurilor agricole ii vor fi alocati cate 50 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al APDRP.

Suprafata agricola propusa pentru impadurire trebuie sa fie de minimum 0,5 hectare. Fondurile nu vor putea fi accesate pentru producerea de energie regenerabila sau pentru infiintarea plantatiilor forestiere de pomi de Craciun.

Obiectivul specific al finantarii nerambursabile este cresterea suprafetei de padure cu rol de protectie precum si de asigurare a functiilor recreative, pe baza rolului multifunctional al acesteia. Cu ajutorul masurii se pot impaduri toate terenurile agricole, cu exceptia pajistilor permanente neafectate de procese de degradare a solului.

Solicitantii fondurilor nerambursabile pot fi persoanele fizice, inclusiv persoane fizice autorizate, persoane juridice, grupurile sau asociatiile de persoane fizice sau juridice, precum si autoritatile publice locale detinatoare de teren agricol.Pentru a beneficia de sumele disponibile, solicitantul trebuie sa faca dovada detinerii terenului agricol eligibil prin impadurire de minim 0,5 hectare, care trebuie sa fi fost declarat la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) in ultimii doi ani calendaristici si sa fi respectat Bunele Conditii Agricole si de Mediu (GAEC). Dovada se face prin emiterea de catre APIA a unei

Leave a Comment