Avocatul Poporului anchetează cazul minorului abuzat din Şimleu Silvaniei

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul minorului de 8 ani din Şimleu Silvaniei care ar fi fost supus la pedepse şi determinat să efectueze activităţi cu caracter sexual de către mătuşa la care se afla în plasament.
Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, respectiv protecţia copiilor şi a tinerilor.

Reamintim că băiatul de 8 ani din Şimleu Silvaniei a fost supus de către mătuşa sa, vreme de mai multe luni, la pedepse inumane şi de o cruzime ieşită din comun, aceasta determinându-l atât pe el, cât pe şi sora sa, în vârstă de 14 ani, să efectueze activităţi cu caracter sexual, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii pe 29 august de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj.

Anchetatorii au arătat că în perioada ianuarie 2017- iulie 2018, femeia l-a obligat pe minor să stea în genunchi, legându-l la gură cu un fular, îmbrăcat în haine de iarnă, cu mâinile întinse şi cu o bâtă pe acestea, forţând-ul să stea în această poziţie timp de aproximativ 20 de ore, lângă o sobă, fără a mânca sau a bea apă. De asemenea, prin ameninţarea cu cuţitul, l-a determinat să efectueze activităţi cu caracter sexual, în prezenţa acestora şi a surorii minorului, aceasta din urmă fiind pusă să filmeze acte sexuale.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a femeii în vârstă de 48 de ani pentru săvârşirea infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului, agresiune sexuală şi participaţie improprie la infracţiunea de pornografie infantilă.
Cei doi minori au fost încredinţaţi în plasament mătuşii materne de către Comisia pentru Protecţia Copilului, pe considerentul că mama acestora are probleme de sănătate şi nu se poate ocupa de minori întrucât necesită o serie de investigaţii medicale şi intervenţii chirurgicale.

Leave a Comment