Avize medicale pentru inscrierea la gradinita

Parintii care isi inscriu copiii la cresa si gradinite, in anul scolar 2009-2010, trebuie sa nu uite ca pentru acest lucru au nevoie de avizul epidemiologic si de dovada vaccinarilor eliberate de medicul de familie. Acesta va solicita efectuarea examenelor: exudat naso-faringian, examen coprocultura si examen coproparazitologic, dupa care va completa avizul epidemiologic. Anteprescolarii si prescolarii se vor prezenta la unitatile de invatamant cu rezultatele investigatiilor efectuate, ne-a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica Salaj, Ligia Marincas.

Potrivit sursei citate, pentru primirea in colectivitate a micutilor, nu doar ei trebuie supusi investigatiilor medicale, ci si parintii lor. Acestia vor trebui sa fie examinati clinic tot de medicul de familie, care le va elibera si avizul epidemiologic.

Aceleasi acte trebuie prezentate si de anteprescolarii si prescolarii care au mai frecventat colectivitatea, avand in vedere ca este vorba de inceputul de an scolar, iar pe perioada vacantei exista riscul ca micutii sa fi contactat virusi.

Leave a Comment