Autostrada Transilvania: Primăria Zalău a cedat Statului Român fondul forestier necesar pentru realizarea unui nou tronson

Primăria municipiului Zalău a cedat Statului Român fondul forestier aflat în proprietatea publică a municipiului Zalău, necesar realizării obiectivului de investiții “Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea, Secțiunea 3B Mihăiești-Suplacu de Barcău”. În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local (CL) de la finalul lunii trecute a fost aprobat un Proiectul de hotărâre privind scoaterea definitivă din fondul forestier și trecerea din proprietatea publică a municipiului Zalău și administrarea CL, în proprietatea publică a Statului Român, a unor terenuri situate în extravilanul municipiului Zalău, necesare realizării lucrării de utilitate publică de interes național “Secțiunea 3B Mihăiești-Suplacu de Barcău” din cadrul obiectivului de investiții “Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea”. Astfel, a fost emis acordul pentru scoaterea definitivă din fondul forestier, respectiv defrișarea suprafeței de 61.189 de metri pătrați (mp) fond forestier și au fost trecute din domeniul public al municipiului Zalău și administrarea CL, în domeniul public al Statului Român a imobilelor, terenuri situate în extravilanul municipiului, în suprafață totală de 64.605 mp. Acest obiectiv de investiții va fi realizat de către Statul Român, prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. De asemenea, masa lemnoasă rezultată în urma defrișării vegetației forestiere de pe terenul forestier proprietatea Zalăului, afectat de culoarul de expropriere a lucrării de utilitate publică și de interes național, revine municipiului. Masa lemnoasă rezultată urmează să fie valorificată conform Regulamentului de valorificare a masei lemnoase.

Foto cu caracter informativ

 

4 Thoughts to “Autostrada Transilvania: Primăria Zalău a cedat Statului Român fondul forestier necesar pentru realizarea unui nou tronson”

 1. Biju

  Felicitări Primăria Zalău! Fapte nu vorbe! Apropo dragi tovarăși de la conducere, exproprierea (adică banii) pentru varianta ocolitoare a Zălaului când I vedem? Halooo!!! ca HGR – uri s-au scos pe banda rulantă… Poze și impresii la fel…. Banii la oameni!!!

 2. Ioan

  Ce nereușit titlu, de parcă Primăria Zalău nu face parte din statul român!

 3. Anonim

  Felicitări și guvernelor psd-iste ,care până acum ne-au desenat autostrăzile ! Aduceti-va aminte de monstru Șova,de prim ministru bombonel ,cel de care se vorbește că are miliardul de euro ,bine înțeles,nu în bănci !
  Guvernul actual,într-o perioadă f. grea,poate construi autostrăzi,pentru că pot,nu-i așa !

 4. Tu

  Si oile din pădure ce faceti?
  .sa nu le mănânce lupu …e păcat

  Poate va gânditi.. de două ori

  Sa nu facem risipa…sant atâtea care
  Ar da o mana de ajutor

Leave a Comment