Autostrada Transilvania, „frânată” între Cluj și Zalău. Silvicultorii sălăjeni spun că și-au făcut treaba

Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat în mod public că există probleme pe lotul de autostradă Cluj – Zalău. Potrivit lui Horațiu Cosma, pe autostrada A3 Transilvania Cluj – Zalău, finanțată din PNRR, coaliția PSD – PNL nu a reușit să rezolve birocrația la un an de la debutul lucrărilor și riscă banii europeni.

„Pe sectorul Zimbor – Poarta Sălajului, suprafețele împădurite au fost scoase din circuitul forestier la începutul acestui an, însă nici până astăzi Guvernul, prin Romsilva, nu a fost capabil să elibereze amplasamentul. În consecință, constructorul român nu reușește să progreseze la nivelul demonstrat pe alte șantiere, iar stadiul fizic al șantierului publicat de Compania de Drumuri este abia la 12 la sută pe un proiect început anul trecut. Cum o problemă nu vine niciodată singură, Sorin Grindeanu și CNAIR s-au asigurat că acest tronson de autostradă de 12 km va fi la finalizare și va sta nefolosit mult și bine. Motivul: sectorul vecin spre Zalău e blocat într-o licitație interminabilă, iar CNAIR nu a aprobat o descărcare temporară a traficului la capătul șantierului de la Poarta Sălajului. Nepăsarea și incompetența guvernanților actuali ne condamnă să nu circulăm pe autostrada de la Cluj la Zalău în următorii 2 ani”, scrie fostul secretar de stat pe contul său de Facebook.

Romsilva spune că și-a făcut datoria

Contactați, oficialii Romsilva Sălaj spun că lucrurile nu stau chiar așa, că silvicultorii și-au făcut treaba așa cum a fost prevăzut în acest caz. O solicitare primită de la constructor a stopat lucrările silvice, iar asta a însemnat apariția unui decalaj. Dar, reprezentanții Romsilva Sălaj au dat asigurări că lucrările vor fi duse la bun sfârșit în cel mai scurt timp, situația între constructor și autorități fiind clarificată în cele din urmă, silvicultorii neputând interveni decât după soluționarea problemelor de construcție.

Foto: Facebook Horațiu Cosma

6 Thoughts to “Autostrada Transilvania, „frânată” între Cluj și Zalău. Silvicultorii sălăjeni spun că și-au făcut treaba”

 1. […] Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat în mod public că există probleme pe lotul de autostradă Cluj – Zalău. Potrivit lui Horațiu Cosma, pe autostrada A3 Transilvania Cluj – Zalău, finanțată din PNRR, coaliția PSD – PNL nu a reușit să rezolve birocrația la un an de la debutul lucrărilor și riscă banii europeni. „Pe sectorul Zimbor – Poarta Sălajului, suprafețele împădurite au fost scoase din circuitul forestier la începutul acestui an, însă nici până astăzi Guvernul, prin Romsilva, nu a fost capabil să elibereze… Citeste mai mult […]

 2. Anonim

  Îi doare-n chiur pe cei din „guvernul mieu”!

 3. alice

  Sa dea liber la drujbe si strafuri pentru 48 de ore si-i rezolvata problema.Ce atata birocratie.

  1. Valentina

   Iar pe cel ce “are guvernul lui” îl doare in p….!!!

 4. Valentina

  Iat pe cel care are “guvernul lui” îl doare in p….!!!

 5. Calator in zona

  Buna. Eu nu stiu ce treaba face Romsilva in zona dar am vazut copacii taiati si bagati in pamant pentru ca cei din Romsilva nu au fost in stare sa ii duca din zona . Cei care construiesc autostrada nu pierd timpul dupa un Romsilva care nu se stie organiza. In acelasi timp omul care duce un copac e amendat ca nu are acte.

Leave a Comment